Форс-мажор: Туреччина не каратиме українців, які не змогли покинути країну через карантин

Покарання не застосовуватимуть також і до громадян інших держав.

Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга заявив, що до українців, які порушили термін перебування на території цієї країни через форс-мажорні обставини, зокрема припинення авіасполучення, не будуть застосовувати санкції, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

«Від міністерства закордонних справ Туреччини отримано ноту про незастосування штрафів за порушення строків перебування у країні для українських громадян», – зазначив посол.

Також відомо, що ця нота стосується громадян інших країн, які перебувають на території Туреччини.

Наразі відомо про понадтермінове перебування в Туреччині чотирьох громадян України, відповідну інформацію посольство передало до МЗС Туреччини.

«Ми вже відправили перелік осіб, маємо чотири кейси громадян України, стосовно яких ми підтверджуємо, що у зв’язку із форс-мажорними обставинами вони не змогли вчасно залишити територію Туреччини. І в контексті цієї ноти сподіваємося, що питання буде позитивно вирішене, ми в цьому абсолютно переконані. Турецька держава ставиться з розумінням та йде назустріч», – наголосив Сибіга.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...