ФСБ взяла під охорону "скарбника" організатора вбивств українських офіцерів (аудіо)

Після циклу журналістських розслідувань із публікацією аудіоперехоплення розмов учасників окупації Донбасу "розбурхались" російські ЗМІ.

З подання Федеральної служби безпеки РФ росЗМІ порушили тему "безчинств агентів українських спецслужб" на території Росії, намагаючись перекрутити справжні причини того, що відбувається, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Сьогодні ми викладаємо нову порцію розмов колишніх "високопоставлених" злочинців із "ДНР", перехоплених українськими розвідниками. Вони проливають світло на резонансні "викрадення" бойовиків. Інформація публікується вперше.

Чому занервували у ФСБ

"Викраденню", яке не дає спокою російським спецслужбам і змушує породжувати нові фейки, дійсно запобігли минулого року на території РФ.

Тоді співробітники ФСБ затримали членів організованого злочинного угруповання, яке намагалося викрасти, цитуємо: "одного з лідерів народного ополчення Донбасу, який брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ".

Неназваний "лідер" – Роман Волянюк (позивний "Хакер").

Нібито "простий прапорщик МДБ", який багато часу проводить у Росії і вже є громадянином країни-агресора, – насправді довірена особа начальника Центру спецоперацій "МДБ ДНР" Василя Євдокимова ("Ленін", "Ілліч").

У Федеральній службі безпеки РФ заявили, що затримані учасники угруповання були завербовані українськими спецслужбами і збиралися вивезти "Хакера" з Росії. Зрозуміло – "до Києва". Але гучні заяви "фесів" знову виявилися просто заявами.

Насправді причини для викрадення Волянюка прості й зрозумілі, але дуже незручні для російської спецслужби. Справа в тому, що саме "Хакеру" Василь Євдокимов делегував повноваження з ведення і курування бізнес-проєктів, а також управління своїми фінансовими активами на території РФ. А ФСБівці періодично в поїздках супроводжували Романа Волянюка, оскільки раніше під спецслужбу "ліг" його "шеф".

Євдокимов "Ленін" добре відомий українським спецслужбам. Саме він був одним з ініціаторів створення негласної в'язниці "МДБ" в окупованому Донецьку під назвою "Ізоляція". Також він, як "керівник" Центру спецоперацій, є одним з організаторів убивств українських офіцерів. Зокрема, вбивств полковника ГУР МОУ Максима Шаповала і полковника контррозвідки СБУ Олександра Хараберюша.

Максим Шаповал і Олександр Хараберюш

Також у попередньому розслідуванні ми розповідали про роль Євдокимова в убивствах українських військових на Донбасі.

Грабуй награбоване

Те, що було відібрано на території тимчасово окупованої частини Донецької області, "Ленін" доручав вивозити до РФ. Останнім часом саме цим і займався Роман Волянюк, якого і збиралися викрасти в Москві, Підмосков'ї або в Ростовській області колишні поплічники Євдокимова – Вадим Долгов ("Пенсіонер") і Денис Куликовський ("Палич").

Саме "скарби" начальника ЦСО "МДБ ДНР" не давали їм спокійно спати. І саме викраденням Волянюка вони вирішили раз і назавжди вирішити свої фінансові проблеми. Причому готові були навіть катувати свого "соратника".

Як то кажуть, нічого особистого – суто бізнес. І катувати той же Куликовський вміє – звільнені бранці "Ізоляції" називали його найжорстокішим катом.

Василь Євдокимов, Роман Волянюк, Вадим Долгов і Денис Куликовський

А забирати у "Леніна" є що. Василь Євдокимов, будучи начальником Центру спеціальних операцій так званого Міністерства держбезпеки "ДНР", протягом усієї війни займався мародерством, присвоєнням особистих речей, цінностей та автотранспорту у викрадених із метою викупу, заарештованих і вбитих жителів Донецької області.

До того ж частина награбованого "Леніним" у "ДНР" проходила раніше і через руки "Пенсіонера" та "Палича": один вивозив награбоване, а другий – приймав його на відповідальне зберігання в зброярці, в боксах і цехах "Ізоляції".

Тому вони прекрасно усвідомлювали масштаб "скарбів" Євдокимова, однак де саме на території Росії все це заховано, знав тільки "Хакер".

"Отримати інформацію і ліквідувати"

У новому відео, яке ми сьогодні публікуємо, є нове аудіоперехоплення розмов Долгова і Куликовського. Озвучена ними інформація дощенту розбиває фантазії ФСБ Росії про мотиви викрадення "Хакера".

Зазначимо, що Вадим Долгов ("Пенсіонер") після затримання співробітниками спецслужби країни-агресора сидить за ґратами, Денис Куликовський ("Палич") ховається, ймовірно, на території РФ, а "недовикрадений" і переляканий Роман Волянюк – під охороною ФСБ. "Хакер" дійсно занадто багато знає.

Тепер питання – що буде з "Леніним", якого свої, дізнавшись про його багатства, вже стали називати "щуром".

Василь Євдокимов ("Ленін") – начальник ЦСО "МДБ ДНР"

Нижче наведемо лише малу частину з розшифровки дуже показових розмов Долгова і Куликовського (повністю послухати розмови можна, подивившись відео).

Обережно, ненормативна лексика! 18+

  • "Пенсіонер" та "Палич" обговорюють варіант "взяття" "Хакера".

Долгов: Ну, а припустімо, в Москві схопиш... Його ж усе одно, один х*й, треба назад везти?

Куликовський: Там уже будемо орієнтуватися. Там же теж треба зіграти, щоб у камери сильно не потрапити, розумієш? Там тих камер... Я, коли був, там цих камер, їб*ть їх у рот, на кожному кутку.

Долгов: Слухай, Москва, по-перше, вся в камерах.

Куликовський: Ну ось.

Долгов: Тобі найголовніше... Причому тут камера? Тобі його зловити на приціл.

Куликовський: На приціл, так. Щоб ми побачили, щоб виводити нах*й.

Долгов: І все... і поїхали. Він же десь буде зупинятися, стояти...

Куликовський: Звичайно, може кудись у під'їзд буде заходити ввечері... Пух... і все нах*й. Ну, давай, щоб менше базікали.

***

Долгов: Краще ніж самі ніхто не зробить. Квартири, машини – ось воно все! Ну як цього не зрозуміти? Потім шукай ту машину, іншу... А в машинах можуть документи бути, з якими він катається. Там паспорт, там... Він же не буде з паспортами всюди їздити?

Куликовський: Ні, звичайно.

Долгов: Ну ось. Він один там залишив, інший там... Усе це потрібно до купи зібрати, бл*дь.

  • "Хакер" їздить Росією з грошима "Леніна" в супроводі охорони з числа співробітників ФСБ РФ, у зв'язку з чим "Пенсіонер" ставить "Паличу" запитання: "Ви ж не будете "фесів" там брати разом із ним?". Ідеться про момент викрадення "Хакера".

Долгов: Розмовляй, замикай на Ростові. Там квартира, там десь щось лежить... Де він там що вивантажує – х*й його знає... Не поїде він в інше місто, а якщо приїде, ви ж не будете "фесів" (співробітників ФСБ) там брати, скажи?

Куликовський: Та ну так. Це, бл*дь, пи*дець буде (сміється).

Долгов: А за грошима він один не поїде.

***

Долгов: Він (Роман Волянюк) сказав, що "Ленін" йому говорив: "Сиди до середини травня. Х*лі ти рипаєшся?". Начебто в Москві буде ця х*йня... Він ("Хакер") рветься до Москви. Москвичі, хто там? "Феси", напевно, знають, так?

Куликовський: Ну, звичайно.

Долгов: Може, теж ніх*я не знають, так, пи*дять... Ну, коротше. Коротше, "Хакер" рветься...

Куликовський:... освоювати гроші. Ну нічого, освоїть – не питання.

Долгов: Ха-ха-ха.

Куликовський: Чуєш, він же два рази поїде. В Ростов поїде, забере посилки – відвезе, потім знову...

Долгов: Так! Ну, ось поставити би йому (жучок), коли він у Ростові буде.

Куликовський: Ну, ось ми і хочемо так.

Долгов: Так! Аби потім уже його там десь ловити, щоб він проїхав Ростов. Десь уже за областю, за Ростовською, його в'ї*ати, так?

Куликовський: Ну так, щоб менше камер було... І пух... І поїхали, Ромко... З Ромкою поїдемо ми спілкуватися.

Долгов: Ви в цій масці, ліві номери, підійшли, стовбур у жо... в шию сунули і поїхали, бл*дь. Від'їхали кудись, а номери знову повісили нормальні і попи*дили. Все, немає тієї машини.

***

Долгов: Під час зустрічі можна дізнатися, правильно?

Куликовський: Ну, звичайно, все дізнаємося, так.

Долгов: Куди 20, куди 10... І чому ми з тобою сидимо без відсотків.

  • Обговорюють, що скоро "Пенсіонеру" доведеться виїхати з дому Євдокимова на Алтаї, який виставлено на продаж. Тому треба швидше "завдати удару" й випитати у "Хакера" потрібну інформацію – де заховано гроші та коштовності. Обговорюють, як Волянюк зіллє "Леніна", так як раніше зливав навіть співробітників ФСБ.

Куликовський: В натурі Василь Вікторович ("Ленін") узагалі нах*й заганяє.

Долгов: Та ну його...

Куликовський: Просто реально, якщо вони цей будинок продадуть, потім куди тобі їхати? Куди?

Долгов: Так кого це єб*? Так по х*ю їм, розумієш?

Куликовський: Значить, треба робити нам удар, заробляти гроші – й усе.

Долгов: Так, так, так. Звісно.

Куликовський: І пішли вони нах*й усі.

Долгов: Робити і витягувати всю інформацію. Все, що можна, – максимально.

Куликовський: Дай бог, думаю, зробимо все.

  • Долгов і Куликовський обговорюють витрати з оплати маршрутування і проживання виконавців, а також витрати на негласне отримання "роздруківок" – тобто деталізацій телефонних дзвінків Романа Волянюка на території РФ (щоб дізнатися місце перебування).

Куликовський: Це вже такі нормальні витрати.

Долгов: Нє, ну ясний х*й, дорога-ху*ога, проживання. Люди там, бл*дь...

Куликовський: Ну, так.

Долгов: Ці х*йoвіни – роздруківки-х*ївки...

***

Куликовський: Ну, давай дивитися по факту, це все я буду дізнаватися під час особистої зустрічі з ним. І реально буду дізнаватися. Ой, бл*дь, він ох*їє.

Долгов: Та ну, дізнаватися треба буде все, і щодо мене дох*я потім питань. Ну це в самому кінці.

***

Куликовський: Він, розумієш, зсучена людина. Якщо він (Волянюк) і "фесів" здавав... Усіх підряд здає... Він і Васю ("Леніна") здасть, повір.

Долгов: Та звісно, а нах*й він йому потрібен. Я ж тобі розповідав, як він ставив прослуховку-х*йовку цю... Скрізь їх слухають, вони там (база "Озеро"), розумієш... Він приїжджав на роботу для того, щоб підслухати і здати людей. Ось така тварюка.

(Йдеться про те, що Роман Волянюк за наказом "Леніна" встановлював прослуховувальне обладнання для аудіоконтролю особистих кімнат бойовиків і місць масового користування на основній базі ЦСО "МДБ ДНР" під назвою "Озеро". "Пенсіонер" та "Палич" упевнені, що, перебуваючи під пресингом у статусі викраденого, "Хакер", намагаючись врятувати своє життя, повністю зіллє свого хазяїна і видасть їм усі його фінансові активи на території РФ).

  • Долгов і Куликовський згадують машину "Хакера" (якою той перевозив гроші "Леніна" в Росію). Також відпрацьовано легенду зникнення "Хакера" – нібито втеча останнього з грошима "Леніна" в бік кавказького регіону РФ.

Долгов: Машину забирати треба.

Куликовський: Ну, якщо буде нормальна, то так. Ми ж не знаємо, яка машина точно у нього є.

Долгов: Та "мазда" шоста, "американка". Вона непогана, він за нею стежить, за рахунок Васі її ремонтують. Але яка різниця, її теж кудись подіти, щоб вона теж зникла нах*й.

Куликовський: Ну, звичайно.

Долгов: І немає нічого. Бл*дь, які машини, які люди? Можливо, в Чечні, в Дагестані... З бабками втік абощо... Так, у Дагестан – туди всі їдуть. Усі втікають туди.

Mazda Романа Волянюка

***

Долгов: Чуєш, але люди взагалі налаштовані серйозно, так?

Куликовський: Так, вони налаштовані, думають там. Вони мені кажуть: "Давай, давай його..." Я кажу: та нах*я, вже домовилися, беремо "повного" і все. "Та в нього щось є на карті..."

Долгов: Їм по х*ю?

Куликовський: Так!

Долгов: Я їб*... Їм сам процес чи що?

Куликовський: Та чого процес, вони ж розуміють, що щось буде у нього там – нехай невелика сума, але щось же буде.

Долгов: І він зникне, так?

Куликовський: Я ж тобі сказав. Навіщо ти вдесяте ставиш запитання мені?

***

Куликовський: Ти уявляєш, скільки везти його, пі*араса, треба буде?

Долгов: Куди?

Куликовський: Ну, до нас.

Долгов: А чого до вас везти? Шукати місце тут.

Куликовський: Та, бл*дь, ти що, Вадику? Тут усе готово: машини, будинок орендовані, приміщення – все зроблено. Розумієш?

  • Колишні МДБівці "Палич" і "Пенсіонер" саркастично обговорюють ймовірність своєї втечі з території РФ до України – в разі провалу операції щодо "Хакера". Куликовський із досадою згадує про кінець своєї "кар'єри" в ЦСО "МДБ ДНР", коли за наказом "Леніна" його було зміщено з посади начальника "Ізоляції". Також "соратники" обговорюють, що буде в разі зміни влади в Росії.

Долгов: Слухай, бродяго, ти розумієш, в яку х*йню ми вплуталися?

Куликовський: Я розумію. Знаю. Назад шляху немає.

Долгов: Ну і я розумію, що ми вплуталися в таку х*йню непросту. І там люди стоять, і тут люди стоять... А ми з тобою знову витратний матеріал.

Куликовський: Чуєш, я з цими людьми піду до кінця. Все.

Долгов: Тому що нам нікуди більше втікати.

Куликовський: Зрозуміло, що нікуди більше втікати. В Україну втечемо))))))

Долгов: Так! Ха-ха-ха! Так, там нас точно не здадуть.

Куликовський: Нє, ну мені то піз*а буде відразу... Тому, що всі, хто поїхав на обмін, усі на мене дали свідчення. Всі! Що я там заводій, що я там кат.

Долгов: Ну зрозуміло, ну "хазяїн", ха-ха-ха... Завдяки Васі.

Куликовський: Нє, ну а що? Вася красиво мене ух*ярив... Ось і я його ух*ярю, повір мені.

Долгов: Ну, подивимося, подивимося.

Куликовський: Подивимося...

Долгов: Якщо у тебе ще ментівська кров тече там якась...))))))

Куликовський: Тече, ще жили не охололи. Тож усе буде добре, ох*єнно все буде.

***

Куликовський: Так, зараз владу, дивись, – Володя, бл*дь, тримає, Путін. Його не стане – це ж піз*а буде!

Долгов: Слухай, щось будуть думати.

Куликовський: Нє, ти ж розумієш, а інший стане президентом, і вони потім нас відловлять усіх у Росії... Всіх віддадуть куди? В Україну, бл*дь!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...