"Фурія": Українські військові отримали нові безпілотні комплекси (фото)

БпАК А1СМ призначені для розвідки та коригування вогню артилерії.

НВП «Атлон Авіа» поставило ЗСУ десятки БпАК А1-СМ «Фурія», а також виконала перший експортний контракт, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

Збройним Силам України у цьому році поставлено БпАК А1СМ «Фурія», які призначені для розвідки та коригування вогню артилерії.

«Головний споживач розробки – це артилерійські підрозділи бригад, з якими у нас налагоджено тісний зв’язок», – повідомив пан В’юнник.

Також компанія здійснювала ремонт та оновлення комплексів, які раніше були поставлені до частин ракетних військ та артилерії Сухопутних військ ЗСУ.

"Фурія" у небі

Нагадаємо що, за результатами успішних державних випробувань, безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1-СМ «Фурія» офіційно прийнятий на озброєння Збройних Сил України наказом Міністерства оборони №115 від 09.04.2020 року.

Першим закордонним замовником безпілотного авіакомплексу подвійного призначення стала приватна компанія з Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

«Ми поставили на експорт виріб БпАК А1-МС, який, звісно, за своїми тактико-технічними можливостями, характеристиками та функціоналом відрізняється від того комплексу, який застосовується у Збройних Силах України. Це зрозуміло», – зазначив директор.

Як повідомлено, виготовлення комплексу пройшло без перешкод.

У склад комплексу від компанії "Атлон Авіа" входить декілька дронів та станція управління

Було адаптовано програмне забезпечення під потреби покупця, проведено переклад на англійську мову документації.

Постачання БпАК інозамовнику компанія здійснювала самостійно, без спецекспортерів.

Уся процедура отримання дозволу на експорт зайняла понад шість місяців. Питання виносилось на засідання Міжвідомчої комісії з питань військово-технічного співробітництва.

У компанії «Атлон Авіа» висловили обережний оптимізм, що при реалізації наступних експортних контрактів подолання бюрократичних та організаційних перешкод буде здійснюватися набагато швидше з боку усіх учасників цього процесу.

Артем В’юнник також повідомив, що підприємство продовжує ініціативні роботи зі створення нового безпілотного ударного комплексу (баражуючого боєприпасу) «Грім» і наступний рік має стати проривним для цієї розробки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...