"Ганебна слабкість" недофюрера: Російські експерти обурюються через поступки Путіна Лукашенку

Влада Росії пішла на поступки Мінську і погодилася компенсувати скасування податкового маневру. Це вже друга за рахунком велика нафтогазова невдача Кремля.

Президент Росії Володимир Путін погодився надати Мінську компенсацію за скасування податкового маневру. Це говорить про те, що позиції РФ на енергетичному ринку Європи впали остаточно. З такою заявою виступив впливовий російський Telegram-канал "Кремлівський мамковед", передають Патріоти України.

21 лютого відбулася телефонна розмова президентів РФ і Білорусі, в якій Володимир Путін несподівано пішов на поступки. Він відмовився від нафтового шантажу і погодився компенсувати Мінську втрати, які той поніс і буде нести через скасування Росією податкового маневру. "Відчутна невдача вітчизняної нафтогазової дипломатії: Ігор Сечин не зміг в Мінську умовити Лукашенка оплачувати нафту на єдиних умовах з іншими країнами", - зазначив російський ресурс.

На його думку, плани Кремля "дотиснути" Лукашенка зірвав візит до Білорусі держсекретаря США Майка Помпео і його обіцянка забезпечити країну нафтою на 100%. "Готовність США забезпечити Білорусь нафтою ... не дозволила російській владі диктувати свої умови. І тепер складається парадоксальна ситуація: для зарубіжних імпортерів нічого не змінюється - їх не стосується внутрішній маневр, Білорусь добилася компенсації, яка дозволить зберегти колишній рівень витрат на нафту, а ось жителі Росії, купуючи паливо та інші продукти переробки нафти, будуть повністю оплачувати новий підвищений ПВКК. Податковий маневр служить інструментом підвищення фіскального навантаження виключно на росіян", - поскаржився російський Telegram-канал.

Він підозрює, що слідом за поступкою по нафті може послідувати і угода з Мінськом щодо газу. "Тепер Лукашенко відчув можливість відновити торг щодо газу, збивши ціни за довгостроковими контрактами з $ 127 до $ 90 за 1 тис. кубометрів. І у нього є вагомі аргументи: світові ціни на газ цієї зими обвалилися. Ф'ючерси на газ в Європі на початку лютого побили 16 -річний мінімум, опустившись до $ 101,7 за 1 тис. кубометрів на нідерландської майданчику Title Transfer Facility (TTF) і до $ 95,7 за 1 тис. кубів на хабі в Зебрюгге", - розповів "Кремлівський мамковед".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...