Hanftek: Конопляне взуття з Полтавщини підкорює світ

Фермери з Полтавщини відродили традиційне в Україні вирощування конопель, але виготовляють не тільки тканину, а навіть взуття під брендом Hanftek, яке користується попитом у Європі.

Починався бізнес з вирощування конопель, з яких товариство Агро-Ханф планувало виробляти джгути та канати. Після падіння попиту на цю продукцію в країнах ЄС, підприємці вирішили почати виробляти подушки та ковдри. Отримавши перші схвальні відгуки, в товаристві вирішили не зупинятися та розробили власний дизайн взуття з конопель, передають Патріоти України з посиланням на #ШОТАМ.

Зараз в компанії працює 30 осіб, але в сезон доводиться залучати позаштатних працівників. Вироби з конопель зроблені в стилі “унісекс”, тож вони підійдуть як чоловікам так і жінкам. Для більш вибагливих клієнтів використовують ручну працю. Дешеве взуття виготовляють на автоматизованому виробництві. Тканину з конопель піддають спеціальній обробці, тож на дощову погоду взуття з конопель теж стане у пригоді.

У товаристві не працюють над індивідуальними замовленнями, адже це значно збільшує вартість взуття. Хоча в компанії мають своїх реалізаторів у Черкасах та Києві, все ж таки більшість продукції продають через мережу Інтернет.

Тепер підприємці продають свою продукцію до Іспанії, Словаччини, Німеччини та Італії, а зараз шукають представника в США. У подальших планах бізнесменів — налагодження виробництва шкарпеток, адже конопляна тканина дихає, а ноги не пріють та не мають неприємного запаху.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...