"Гарні шанси" для Росії: Ягланд сподівається, що російська делегація залишиться в РЄ

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд уважає, що РФ зацікавлена в тому, щоб залишитися в Раді Європи. Так він прокоментував імовірний вихід російської делегації з міжнародного органу.

Турбйорн Ягланд

Делегація Росії має "гарні шанси" уникнути ймовірного виходу з Ради Європи. Про це генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив в опублікованому 4 травня інтерв'ю AFP, передають Патріоти України.

Він зазначив, що між Комітетом міністрів Ради Європи та Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) тривають "предметні дискусії" про присутність російської делегації.

За словами Ягланда, це "обнадіює". Він уважає, що в Москві зацікавлені в тому, щоб РФ було представлено в Раді Європи.

Росію позбавили права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – відразу після анексії Криму та початку воєнних дій на Донбасі. 28 січня 2015 року асамблея продовжила санкції. На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року. РФ відмовилась подавати заявку на підтвердження повноважень на 2016-й і 2017 роки, вона не брала участі у роботі ПАРЄ і у 2018 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...