Газові війни: ​У Німеччині пригрозили Україні втратою допомоги Європейського союзу

Причиною такої заяви стала позиція Києва щодо російського газопроводу Північний потік-2.

У Німеччині пригрозили Україні втратою допомоги Європейського союзу. За словами глава комітету Бундестагу з економіки та енергетики Клауса Ернста, неприйнятно, щоб Україна підтримувала позицію США в питанні труби, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

"Країна, яка отримала і отримує велику політичну і фінансову підтримку від ЄС, але в той же час виступає за екстериторіальні санкції США, які торпедують нашу енергетичну політику, ставить під питання цю допомогу", - заявив Ернст.

При цьому він вказав, що якщо США введуть санкції проти газопроводу в обхід України, то німецька влада вживатиме контрзаходи. Як приклад він навів підвищення мит на зріджений природний газ зі США.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...