HELIOS: Вашингтон планує встановити на свої кораблі найсучаснішу лазерну зброю

Флот США має намір отримати лазерну зброю для власних військових кораблів до 2021 року.

Компанія Lockheed Martin отримає $150 млн на постачання двох систем лазерної зброї для військових кораблів, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Високоенергетичний лазер з інтегрованою системою оптичного огляду та спостереження є системою зброї, призначеної для спалювання ворожих човнів та знешкодження ворожих безпілотників. ВМФ розраховує, що через два роки на есмінцях з’являться перші лазерні системи. За даними USNI News, одним з перших нову зброю отримає ескадрений міноносець з керованою ракетною зброєю типу «Арлі Берк».

Система HELIOS має потужність у 60 кВт, що вдвічі перевищує потужність лазерної зброї AN/SEQ-3 або LaWS, встановленої на USS Ponce у 2014 році. Вважається, що ця система буде здатна спалювати невеликі швидкісні катери та знищувати безпілотники. З іншого боку, можливо, навіть, і задля уникнення міжнародних інцидентів, HELIOS може просто «засліпити» електрооптичні датчики ворожого БпЛА, таким чином заважаючи їм виконати місію.

Зазначається, що HELIOS має велику дальність виявлення ворожих систем. Хоча компанія поки що не розкриває деталі щодо технічних характеристик, експерти впевнені, що система прицілювання для лазерної зброї отримає потужне цифрове збільшення, що дозволить кораблю вчасно виявити та нейтралізувати всі загрози.

Деякі порівнюють HELIOS зі схожими за своїм призначенням системами озброєння, зокрема Phalanx, який також здатен протистояти невеликим швидкісним катерам та БпЛА, але HELIOS у цьому випадку виграє завдяки теоретично необмеженою кількістю пострілів завдяки бортовим системам генерації енергії есмінця. Розробники заявляють, попри те, що HELIOS технологічно не є новою унікальною системою, однак наразі потужна дієва лазерна зброя стає все більш ефективною за ракетне чи інше озброєння.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...