Генерал армії США пояснив, якої зброї потребує Україна для відбиття російської агресії

На думку генерала, «важливо пам'ятати, що зброя ефективна, якщо вона перебуває в надійних і добре навчених руках».

Генерал армії США, колишній глава ЦРУ Девід Петреус поділився думкою про те, які види американських озброєнь могли б допомогти Україні протистояти російській агресії, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

«Запит повинен бути зроблений на високоточні ракети, складні системи непрямого вогню, контрбатарейні радари, радари захисту від російських ракет», - вказав Петреус, відповідаючи на питання про те, які види озброєнь і військових технологій Україні варто просити у США, виходячи з оцінки сучасного арсеналу озброєнь Росії.

Водночас, на думку генерала, «важливо пам'ятати, що зброя ефективна, якщо вона перебуває в надійних і добре навчених руках». Відтак, він наполягає на важливості реформи персоналу у ЗСУ.

Петреус, при тому, високо оцінив «силу і рішучість» українських військових. «Мене це не перестає дивувати. Те, як українська армія, яка не воювала десятки років, настільки успішно останні п'ять років протистоїть вельми професійній та бойовій армії росіян. Я не очікував такої сміливості, хоробрості і такої професійної роботи», - підсумував генерал, який керував військовими операціями на Гаїті, в Боснії, Іраку і Афганістані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...