Генерал пояснив, як, відводячи війська, ЗСУ відновлять контроль над кордоном

Він підкреслив: відведення українських військ не означає їх здачу окупантам.

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко заявив, що розведення військ від лінії розмежування на Донбасі є необхідним підготовчим етапом для відновлення контролю України над російсько-українською ділянкою кордону, передають Патріоти України з посиланням на from-ua.
"Як ми вийдемо на кордон? Розводячи війська", - заявив він.
За словами генерала, "вони будуть відводити свої війська, таким чином звільняючи цю територію від озброєних людей, і на них можуть проводитися вибори. А ми висуваємося туди силами прикордонників і миротворців".
У цьому контексті Романенко зауважив: в миротворчому контингенті не повинні бути присутні не тільки росіяни, а й білоруси, які "дуже залежні від Росії". На його думку, прийнятним варіантом була б миротворча місія, до складу якої входять "казахи або литовці".
Він також підкреслив: відведення українських військ не означає їх здачу окупантам. Генерал нагадав: подібні випадки були зафіксовані "в активні часи" протистояння на Донбасі, але останній приклад з розведенням військ поблизу Станиці Луганській був позитивним.
"Розведення сил необхідно для того щоб припинилися обстріли, а це необхідна умова для проведення виборів", - нагадав він.
Романенко також прокоментував озвучені побоювання про те, що після відводу українських військ місцеві жителі цих територій залишаються беззахисними перед лицем окупанта. "Але тут вступає в силу наша поліція і наша Нацгвардія. Фактично вони реалізують функції, які повинні реалізовувати", - підкреслив він.
І, нарешті, як тільки будуть проведені місцеві вибори, "наші війська туди зайдуть і відновлять контроль над кордоном", - пояснив генерал.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...