Генномодифіковані овочі, які допоможуть лікувати хвороби, продаватимуть в Японії

Продаж першого в країні продукту з модифікованим геномом схвалила експертна група при Міністерстві охорони здоров'я Японії.

В Японії дозволили продавати генномодифіковані помідори, які розробили вчені з Університету Цукуба і японської біотехнологічної фірми, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Продаж першого в країні продукту з модифікованим геномом схвалила експертна група при Міністерстві охорони здоров'я Японії.

Геном помідора був модифікований. Тепер овоч містить більше гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК). Експерти припускають, що вона сприяє зниженню кров'яного тиску. Відзначають, що гени помідора не відрізняються від натуральних. Овоч не містить збільшену кількість алергенів або токсичних речовин.

В Японії у 2019 році дозволили продаж продуктів харчування з модифікованим геномом. Але для цього уряду зобов'язані подати заявки. Експертна група вирішує, чи зможе товар бути на полицях магазину. Для цього перевіряють його безпеку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...