В Японії дозволили продавати генномодифіковані помідори, які розробили вчені з Університету Цукуба і японської біотехнологічної фірми, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Продаж першого в країні продукту з модифікованим геномом схвалила експертна група при Міністерстві охорони здоров'я Японії.
Геном помідора був модифікований. Тепер овоч містить більше гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК). Експерти припускають, що вона сприяє зниженню кров'яного тиску. Відзначають, що гени помідора не відрізняються від натуральних. Овоч не містить збільшену кількість алергенів або токсичних речовин.
В Японії у 2019 році дозволили продаж продуктів харчування з модифікованим геномом. Але для цього уряду зобов'язані подати заявки. Експертна група вирішує, чи зможе товар бути на полицях магазину. Для цього перевіряють його безпеку.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...