Генпрокуратура розслідує причетність Портнова до злочинів проти Майдану

Проти ексчиновника часів Януковича Андрія Портнова в ГПУ йде розслідування щодо причетності до подій під час Майдану та можливої причетності до злочинної протидії протестним акціям.
Андрій Портнов

Про це розповів ексначальник Управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

"Ми розслідували справи стосовно Портнова. Але, наприклад, була справа хоч і незначна за розміром, але справа про отримання коштів ним як викладачем. Тобто за матеріалами справи було встановлено про нездійснення викладацької діяльності, і було повідомлено про підозру ще на початку 2015 року. І десь в кінці 15-го, на початку 16-го заступник генпрокурора Столярчук каже, що необхідно закрити справу стосовно нього. Ми відмовилися закривати, тому що не було підстав. Але після того прокурорами було прийнято рішення про закриття цієї справи. І до теперішнього часу це рішення не скасоване. І він козиряє тим, що воно закрите", - наголосив Горбатюк.

Він додав, що є ще й інші розслідування, де безпосередньо перевіряється і перевірялася діяльність Портнова на причетність до подій під час Майдану, на можливу причетність до злочинної протидії протестним акціям, а також можливий вплив на прийняття судами рішень щодо позбавлення прав "автомайданівців" та арешти протестувальників.

"Але питання в тому, що дуже складне розслідування. Тому що всі знають, що начебто це так відбувалося, і журналістські розслідування є, і так далі, але немає достатніх підтверджень, які би дозволяли приймати прокурору відповідне процесуальне рішення", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...