Генпрокурор Луценко розповів про свою подальшу долю

Юрій Віталійович переконаний, що Генпрокуратура під його керівництвом працює ефективніше, ніж будь-коли, і не хоче поступатися місцем "дилетантам"...

Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що не планує подавати у відставку у разі поразки президента Петра Порошенка у другому турі виборів, передають Патріоти України з посиланням на theБабель.

"За законом генпрокурор не складає повноваження після обрання нового президента. Але президент може ініціювати мою відставку. І якщо парламент підтримає, він може внести нову кандидатуру. Я вважаю, що Генпрокуратура зараз працює ефективніше, ніж будь-коли. Але за крісло, звичайно, не тримаюся. До такого випробування готовий", - заявив Луценко.

Він також нагадав, що минулого разу за його відставку висловилось 38 депутатів.

Водночас, Луценко підкреслив, що хоче працювати й надалі генпрокурором у разі перемоги Зеленського, щоб не давати керувати ГПУ "дилетантам". "Ознайомився з тим, як команда Володимира Зеленського бачить боротьбу з корупцією. Вважаю (їхнє бачення) абсолютно дилетантським. Навіть там, де вони кажуть розумні речі, немає системності. Неправильно передавати повноваження у такому важливому органі, як ГПУ, людям, які не розуміють, як йдуть справи в країні", - заявив генпрокурор.

Нагадаємо, місія іноземних спостерігачів висловила занепокоєння тим, що генпрокурор України Юрій Луценко безпосередньо брав участь у підтримці чинного президента Петра Порошенка під час виборчої кампанії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...