Генсек НАТО розповів, чому Путін анексував Крим

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йенс Столтенберг заявив, що анексія Криму Російською Федерацією відбулася через зростання конкуренції між великими державами.

“Першим викликом перед світовою безпекою є зростання конкуренції між великими державами. І ми бачимо наслідки цього в Криму. Від незаконної анексії Криму до Північної Кореї, Сирії до Південно-Китайського моря", - заявив Столтенберг, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу НАТО.

Він зазначив, що після Другої світової війни анексія Криму це перший випадок захоплення однією державою територій іншої.

Поза тим, Столтенберг наголосив, що Росія намагається підірвати довіру до демократичних інститутів в декількох країнах одночасно. "І ми спостерігаємо зростання російської присутності на Близькому Сході, у Сирії, а також в Росії, яка намагається втрутитися і підірвати довіру до демократичних інститутів в декількох країнах-членах НАТО і в інших місцях", - заявив Столтенберг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...