"Геть від Москви!": Україні запропонували альтернативу російському дизелю (відео)

Україні не загрожує дефіцит дизельного палива через скорочення поставок з Росії. Більше того, протягом 3-5 років вітчизняний ринок може повністю перейти на інші джерела поставок.

Такий прогноз дав в ефірі ObozTV експерт Центру Разумкова Максим Білявський, передають Патріоти України.

Зокрема, за його словами, зараз збільшиться кількість поставок через морські термінали та з країн Європейського Союзу.

Білявський також не виключив, що з 1 вересня – а може і раніше – поставки дизельного палива з РФ будуть відновлені. "Але дуже цікава ситуація склалася з роботою НПЗ в Європейському Союзі. Вони повністю забезпечують потреби своїх споживачів і експортують нафтопродукти до Венесуели, де тимчасово зупинилися нафтопереробні заводи. Це означає, що якщо вміло провести політику переговорів України з нашими європейськими партнерами, то можливо переорієнтувати в Україна частину нафтопродуктів, які йдуть за океан", – розповів експерт.

Також Білявський навів і другий варіант – провести переговори з партнерами із Прибалтики та Білорусі. "Але збільшення імпортних поставок через морські термінали України вимагатиме від Міністерства інфраструктури: підготувати пересувний склад "Укрзалізниці", переглянути трафік завантаженості основних потоків, переглянути тарифікацію на послуги залізничних перевезень, переглянути питання перевалки, зберігання...", – звернув він увагу.

На його думку, поступово Україна зможе відмовитися від дизпалива Росії. "На мій погляд, в найближчі 3-5 років. Але для цього потрібна системна робота. Як ми можемо замістити дизельне паливо? Дизельне паливо – одне з найдешевших моторних палив для наших автомобілістів. Є також пропан-бутан. І стрімко розвивається напрямок автокарів. Тому я думаю, що потрібно рухатися в бік використання екологічних палив", – порадив фахівець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...