"Гібридам" приготуватись: У снайперів ООС побільшає патронів, економити не доведеться

Також нещодавно велику партію набоїв .338 Lapua Magnum (8,6×70 мм) та .308 Winchester (7,62×51 мм), Збройним Силам України передала у якості допомоги корпорація Roshen.

Збройні Сили України для оснащення снайперів, які озброєні новими вітчизняними гвинтівками почали закуповувати набої .308 Winchester (7,62×51 мм НАТО) вітчизняного виробництва. Про це повідомив начальник снайперської служби ЗСУ, передають Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

«З цього року почали поставляти боєприпаси виробництва України. Зокрема, заводу «Зброяр». Вони пройшли випробування патрона в 308-му калібрі – і їх почали закуповувати», - розповів військовослужбовець.

Наразі снайперам постачають вітчизняні снайперські гвинтівки UAR-10 (Zboyar Z-10) у калібрі .308 Win, а також американські SAVAGE і BARRETT у більших калібрах (.338 LM та .50 BMG).

Посадовець також зауважив, що переоснащенню української армії новою зброєю значно заважає застаріла «паперова» система, тобто тривалі бюрократичні процедури. «Цю застарілу «паперову систему» слід міняти. Наприклад, нам поставляють вітчизняні снайперські гвинтівки UAR-10. Випробування їх провели ще у 2016 році, а гвинтівки отримали лише нині. І це при тому, що всі були зацікавлені в поставках й не сиділи склавши руки. І виробники, і армія. Але з нашими керівними документами ця справа розтяглася на три роки. Це не саботаж, це така система», - зазначив начальник снайперської служби.

Нагадаємо, попри зазначені проблеми, на сьогодні Сили спеціальних операцій, вже повністю позбулися радянських снайперських гвинтівок, які на 100 відсотків замінено сучасними зразками українського та іноземного виробництва.

Також нещодавно велику партію набоїв .338 Lapua Magnum (8,6×70 мм) та .308 Winchester (7,62×51 мм), Збройним Силам України передала у якості допомоги корпорація Roshen, яка раніше закупила для ЗСУ кілька сотень сучасних снайперських гвинтівок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...