Гламурні збоченці: Педофіли-фотографи ламають життя маленьких українців (фото)

Останні резонансні випадки вразили українців.

Одна з найбільш творчих і мистецьких професій має й темний бік. Фотографам дуже легко наблизитися до дитини й увійти в довіру, чим цинічно користуються "любителі дітей", передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Знімав зірок шоу-бізнесу, а опинився за ґратами

В останні дні листопада поліція Київської області повідомила про затримання 56-річного чоловіка, підозрюваного в розбещенні підлітків на території Києва та області.

Ним виявився відомий в Україні та за кордоном фотограф Олександр Ктиторчук. Він брав участь у численних виставках, знімав зірок шоу-бізнесу й проводив майстер-класи.

Фотограф Олександр Ктиторчук підозрюється у зґвалтуваннях і розбещенні неповнолітніх.

Його вважали гуру фотографії, метром, і вірити у звинувачення не хотілося. Але з'явилася нова інформація – і чоловікові оголосили ще одну підозру.

За інформацією правоохоронців, фотограф не тільки "наслідив" із 17-річною, його підозрюють у розбещенні двох дівчаток і у двох зґвалтуваннях, де жертвам від 12 до 15 років. Пізніше в справі з'явилася ще й інтернатська дитина.

У поліції також розповіли, що чоловік знімав статеві акти за участю дітей, на його ноутбуці також знайшли знімки оголених дівчаток. А мама однієї дитини поділилася, як дочка познайомилася з чоловіком і що далі відбулося.

Суд обрав запобіжний захід Олександру Ктиторчуку у вигляді двох місяців утримання під вартою без права внесення застави, а правоохоронці продовжують розслідування. На їхню думку, жертв може бути набагато більше.

Олександр Ктиторчук у залі суду

Орудував по всій Україні, а спіймався в Сумах

Ще одного фотографа – Валентина Василенка – затримали в Сумах після зґвалтування 9-річної дівчинки.

Дитина познайомилася з чоловіком у соцмережі. Деякий час вони листувалися, а потім домовилися про зустріч – водночас фотограф наполягав, щоб вона нічого не розповідала батькам.

Потім новий "друг" приїхав по дитину на власній Tesla й пообіцяв звозити в "Макдональдз", а привіз на орендовану квартиру. Там він і зґвалтував дівчинку.

Фотографа Валентина Василенка затримали після зґвалтування дитини в Сумах

Після цього педофіл і далі писав дитині, домовляючись про наступну зустріч, на яку просив привести подружку. Однак це листування вже відбувалося під контролем правоохоронців, оскільки 1 серпня до них звернулася мати потерпілої. Так сумські поліцейські затримали ґвалтівника.

У Василенка багато селфі зі знаменитостями, він був завсідником різних телепроєктів у Києві. Жителі його рідного міста переконані, що педофіл безкарно ходить на волі щонайменше 10 років, а жертви відверто розповіли нашим журналістам про те, як потрапляли в пастку.

Чоловік знайомився з дітьми в мережі, входив у довіру й обіцяв звозити до Києва на телешоу. І він справді організовував такі "тури" – батьки йому беззастережно довіряли. Також, за розповідями жителів м. Горішні Плавні, звідки Василенко родом, той роками фотографував дітей у таборах. Чи тільки фотографував?

Валентин Василенко

Василенко нині перебуває в СІЗО. Суд продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 3 січня 2021 року.

Як стало відомо, правоохоронці висунули чоловікові нові підозри, оскільки встановили ще кількох жертв. На час скоєння злочинів їм було від 9 до 12 років.

З цими дівчатками фотограф знайомився на вулиці і в соціальних мережах, пропонував зробити фотосесію, покатати на автомобілі й так далі. Нині розслідування триває.

Пропонують стати красивою

У поліції кажуть, що педофіли серед фотографів, на жаль, не рідкість. Також, за словами співрозмовників у правоохоронних органах, серед дядьків-фотографів діти не відчувають небезпеки.

"Фотографи приходять до шкіл і часто працюють напівлегально. Те саме відбувається в дитсадках, у літніх таборах. Здебільшого керівництво навчальних закладів співпрацює з фотографами за принципом відкату: ми тобі даємо поле діяльності, сам заробляєш – частина нам. Оплата готівкою. І майже ніхто не намагається перевірити, хто взагалі ця людина", – розповіли правоохоронці.

Так педофіл може нагледіти собі жертв, знайомитися й починати "обробляти". Здебільшого вони гарні психологи й діти їх люблять – поки не відбудеться непоправне.

Тому насамперед треба, кажуть поліцейські, максимально дбайливо, але все ж контролювати дітей: їхнє коло спілкування, контакти в соціальних мережах. А фотосесії дозволяти тільки у своїй присутності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...