Голова КСУ "не знає", як задекларувати свою нерухомість в окупованому Криму

"Схеми" повідомили, що у 2018 році нинішній голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький, який ще до анексії Криму мав земельну ділянку в Кореїзі, придбав невелику ділянку землі по сусідству. Тупицький визнав, що це правда.

Олександр Тупицький

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький 30 жовтня розповів, що не знає, як внести до електронної декларації інформацію про купівлю ділянки в окупованому Росією Криму, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Я коли почитав матеріал "Схем", сам по собі подякував їм за об'єктивність. Усе правильно вказано: 126 м². Ділянка приватизувалася ще до анексії Криму. Коли відбулася анексія – були українські кадастри одні, російські кадастри наклалися. Це проблема, яка виникла не тільки у мене. [...] Чому я не вніс будинок у реєстр? Я до цього часу не знаю, як це зробити. Я не визнаю Крим російським. Але обставини не від мене залежать, вони створилися так. Коли відкриєте декларацію, можна побачити, що певні відомості ти маєш внести: що це за земельна ділянка, де вона, кадастровий номер, її оцінка тощо. Вносити те, що ти не визнаєш, – це теж будуть різні думки", – сказав він.

Тупицький зазначив, що "єдина його провина", ймовірно, у тому, що він не звернувся до Національного агентства з питань запобігання корупції по роз'яснення. "Я вважаю як юрист, що навряд чи вони можуть правильно пояснити, [як внести цю ділянку в декларацію] з огляду на такі обставини", – додав він.

За словами Тупицького, він, "захищаючи свою власність", дав довіреність на її продаж. "Ця довіреність українська, вона є в реєстрах – не знаю, відкритих чи ні, але це нотаріальне посвідчення", – сказав він.

"Говорити про мій умисел не хочу, щоб це не виглядало, що я виправдовуюсь, але є питання, я повинен на нього відповісти – сумнівно говорити про мій навмисний умисел", – резюмував голова КСУ.

Тупицького призначили суддею Конституційного Суду у травні 2013 року за квотою президента. Зараз йому 57 років. Він уродженець Черкаської області. У 1993–2010 роках був суддею Куйбишевського райсуду Донецька, потім, до обрання у КСУ, працював в апеляційних господарських судах Донецької, Львівської та Дніпропетровської областей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...