Головна юристка Нацбанку "погоріла" на хабарі (фото)

Посадова особа через посередника звернулася до директора товариства, яке здійснює діяльність з обміну валюти, з пропозицією за грошову винагороду посприяти в отриманні безстрокової Генеральної ліцензії НБУ на здійснення валютних операцій.

У четвер, 7 листопада, в Києві затримали головну юрисконсультку Національного банку України під час отримання хабара в розмірі 15 тисяч доларів за сприяння в отриманні ліцензії на обмін валюти. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва в Facebook, передають Патріоти України.

Також був затриманий посередник, який брав участь у передачі грошей підприємцем.

Як встановлено досудовим розслідуванням, посадова особа через посередника звернулася до директора товариства, яке здійснює діяльність з обміну валюти, з пропозицією за грошову винагороду посприяти в отриманні безстрокової Генеральної ліцензії НБУ на здійснення валютних операцій.

За позитивне вирішення цього питання співробітниця НБУ зажадала від підприємця винагороду в сумі 30 тис. доларів США.

Підозрюваних затримали при отриманні частини грошей – 15 тисяч доларів. Зараз затриманим особам готується повідомлення про підозру за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України.

Як уточнила в коментарі "Українській правді" прессекретарка прокуратури Києва Надія Максимець, дізнавшись, що у директора обмінного товариства є проблеми з отриманням безстрокової ліцензії, співробітниця Нацбанку сама запропонувала свою допомогу у вирішенні цього питання.

Перша зустріч відбулася 6 листопада, а 7 листопада – передача половини суми. Другу частину обумовленої суми підприємець повинен був передати після отримання ліцензії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...