Головна суперниця Бацьки на президентських виборах у Білорусі відмовилася відповідати на запитання про Крим

За інформацією активістів, в 2018 році чоловік Тихановської незаконно відвідував окупований Крим, за що потрапив у Чистилище "Миротворця".

Світлана Тихановська

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська ухилилася від прямої відповіді на питання про анексію Криму Росією, назвавши його "таким, що розколює суспільство". Про це вона заявила в інтерв'ю виданню "Медуза", передають Патріоти України.
Так, відповідаючи на питання журналіста про те, як Тихановська "вирішила для себе питання Криму та Донбасу", кандидатка заявила: "Я розумію, що питання про Крим розколює суспільство. А мені не хотілося б необережними словами когось відштовхнути".
Як зазначила Тихановська, вона не політик, а її головне завдання - "об'єднання всі сили для зміни влади і проведення чесних виборів": "Ось на них вже зможуть висуватися політики, у яких будуть чітко визначені погляди, програми. І на чесних, вільних, абсолютно прозорих виборах білоруси зможуть вибрати собі нового керівника країни".
"Що стосується Донбасу, то там йде війна, і це жахливо. Люди не повинні гинути на війні. Я категорично проти війни", - заявила Тихановська.

Нагадаємо, в кінці травня чоловік Тихановської Сергій був затриманий, правозахисники вважають його політичним в'язнем.

Вчора стало відомо, що Сергій Тихановський потрапив у базу "Миротворця". Як пояснюється на сайті Сергій Тихановський пішов на "свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в захоплений російськими окупантами Крим; участь в спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками". За інформацією активістів, у2018 році білоруський активіст відвідував Крим.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...