У сучасному світі повністю обійтися без спиртних напоїв буває складно, і медики неодноразово заявляли, що один келих допоможе зняти втому і напругу. А також підтримати роботу серця. Дієтологи назвали алкогольні напої, які в рази корисніше, ніж пиво або алкогольні коктейлі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Це алкогольний напій займає почесне перше місце в списку умовно корисних. У ньому містяться антиоксиданти, які можуть захистити клітини від пошкоджень. А також поліфеноли, які допомагають зберегти здоров'я серця. В білому вині та рожевому вони теж є, але в меншій кількості. Вчені вважають, що червоне вино допомагає поліпшити здоров'я серцево-судинної системи, щільність кісткової тканини та здоров'я мозку.
Дієтологи радять вибирати натуральні червоні вина, оскільки в них майже немає домішок, які можуть негативно впливати на печінку.
Виноград, з якого роблять шампанське, багатий на фенольні сполуки – це тип антиоксиданту, який допомагає поліпшити здоров'я мозку і знизити ризик розвитку слабоумства. Було проведено дослідження на гризунах, яке показало, що шампанське може поліпшити пам'ять у старих осіб.
Ще одне дослідження учених на мишах показало, що текіла агава допомагає збільшити засвоєння кальцію і поліпшити здоров'я кісток. Текіла – прозорий алкогольний напій, а це значить в ньому немає шкідливих добавок, і він низькокалорійний.
"Прозорі напої, такі як горілка, текіла і джин, містять найменше цукру і калорій і найлегше засвоюються нашим організмом", - зазначають фахівці.
У віскі є антиоксидантні властивості, майже такі ж, як і у вина. Помірне вживання алкоголю разом зі споживанням антиоксидантів можуть знизити ризик розвитку серцевих захворювань.
З такого гриба роблять комбучу – напій з ферментованого чаю. У ньому низький вміст алкоголю, і він не класифікується як спиртний напій. Зараз виробники виготовляють твердий чайний гриб, в якому стільки ж спирту, скільки в пиві або міцному зельтері.
Регулярне вживання такого гриба допомагає знизити кров'яний тиск і рівень холестерину. А ще допомагає травленню.
Фахівці радять уникати вживання пива, через те, що в ньому багато калорій і хімічних компонентів, які викликають похмілля.
Крім того, не варто пити солодкі алкогольні напої та коктейлі – вони теж дуже калорійні й викликають сильне похмілля.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...