"Гопники якісь, а не герої "ДНР", або Хто і навіщо влаштував у Росії полювання на вбивць і мародерів", - ЗМІ (аудіоперехоплення)

У цьому аудіоперехопленні, зробленому українськими розвідниками, зафіксовано момент замовлення викрадення і ліквідації правої руки начальника Центру спецоперацій "МДБ ДНР". Одним із фігурантів виявився співробітник МВС РФ.

Російські ЗМІ випустили ще один сюжет, який повинен був "пов'язати" українські спецслужби зі злочинами на території РФ. Причому як "експерти", вже не соромлячись, виступили співробітники ФСБ. Тим часом у нашому розпорядженні опинилося нове ексклюзивне аудіо, яке зводить нанівець ці спроби, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

ПОМСТА ЗРАДЖЕНОГО

Одне з викрадень, яке так турбує ФСБ, мало відбутися влітку на території РФ. Однак у серпні 2020 року співробітники спецслужби країни-агресора затримали кримінальне угруповання росіян, яке згодом чомусь подали як "українських шпигунів".

Серед затриманих опинився і громадянин РФ Вадим Долгов. Він був першим помічником чинного начальника Центру спецоперацій "МДБ ДНР" Василя Євдокимова ("Ленін") із початку російської агресії. А знайомі вони були задовго до війни – ще з 90-х років.

Долгова (позивний "Пенсіонер") скерували з Донецька до Росії – в будинок Євдокимова на Алтаї – після того, як його "підсидів" Роман Волянюк ("Хакер"). На сьогодні саме він є реальною правою рукою ватажка "ЦСО МДБ" – довіреною особою, яка веде особисті фінансові та господарські справи сім'ї Євдокимова переважно на території РФ.

Завдяки проведеній українськими розвідниками спецоперації (негласне проникнення в будинок Євдокимова на Алтаї) і з'явилася технічна можливість для "отримання" аудіоперехоплення розмов. А ображений на "Леніна" Долгов розмовляв багато.

Справа в тому, що шлях у "ДНР" Долгову було геть закрито. Як би не було смішно, але там його "поставили на розтяжку": оголосили в розшук через "незареєстровану зброю".

Причому така ситуація цілком влаштовувала його "шефа": Долгов не плутався під ногами, не міг нашкодити новому "фавориту" начальства і змушений був безвилазно сидіти в Алтайському краї РФ, приглядаючи за домоволодінням "Леніна".

будинок Євдокимова Леніна Алтай

Однак взаємини Долгова і Євдокимова сильно погіршилися, і найближчим часом "Пенсіонер", який служив багато років вірою і правдою, повинен був опинитися на вулиці.

будинок Леніна на Алтаї

І тоді Долгов пішов ва-банк: почав шукати тих, хто викраде праву руку начальника ЦСО "МДБ". Як люблять говорити в Донецьку, нічого особистого – суто бізнес. А "бізнес" міг вийти непоганий: Роман Волянюк перевозив великі суми готівки, цінності та колекційну зброю "Леніна" з "ДНР" до Росії. Також він знав, де зберігаються ці та інші скарби шефа.

І зраджений Долгов вирішив забезпечити собі безбідне життя.

ВИКРАСТИ і ЛІКВІДУВАТИ: ЗНАЙОМСТВО ЗІ СПІВРОБІТНИКОМ МВС РФ

Вадим Долгов і ще один співробітник "МГБ", який утік із Донецька, "Палич" (Денис Куликовський – колишній начальник в'язниці "Ізоляція", де досі сидять цивільні та військові) стали підбирати варіанти (виконавців).

Саме "Палич" і сконтактував "Пенсіонера" з невстановленим поки співробітником російського Міністерства внутрішніх справ.

В аудіоперехопленні телефонної розмови Вадима Долгова з російським "ментом" "Пенсіонер", легендуючись під мешканця Новосибірська на ім'я Валерій, зважився розкрити об'єкт, якого потрібно викрасти, а потім "усунути" – Романа Волянюка ("Хакера").

У цій розмові "Пенсіонер" багато розповів і про керівника ЦСО "МДБ ДНР" Василя Євдокимова.

Всі розмови (Долгова, Куликовського і співробітника МВС РФ) із роз'яснювальними коментарями представника української розвідувальної спільноти, можна послухати в підготовленому відеоролику. Ми публікуємо всього кілька уривків розшифровок розмов.

Увага! Ненормативна лексика. 18+

"З ПОЗИВНИМИ І З КЛИКУХАМИ"

МВС: Валерію, добрий день.

Долгов: Добрий день і вам.

МВС: Є у нас предмет такої дорослої розмови щодо "нашого хлопчика" (має на увазі "Хакера". – Ред.). І не тільки щодо хлопчика, але і його начальства.

Долгов: Так, якщо тільки ви погоджуєтеся... Все це...

МВС: Давайте тоді зараз предметно обговоримо ось цього безпосереднього керівника, якого, як я розумію, він тільки й слухає. Більше йому ніхто не указ. Правильно?

Долгов: ...він ссе тільки в однієї людини зараз.

МВС: Однолюб)). І хто цей "щасливець", у якого він сс*?

Долгов: Зараз він працює в МДБ.

МВС: Які у нього установчі дані? Хто це?

Долгов: Євдокимов Василь Вікторович.

МВС: Євдокимов Василь Вікторович... Але вони ж там усі з позивними, наскільки я розумію. Так чи ні?

Долгов: Ну, звичайно! І з кликухами, і ті, що сиділи...

МВС: А у цього (Євдокимова) який позивний?

Долгов: "Ленін".

МВС: "Ленін"... А, так "Ленін" – це медійна фігура. Стосовно нього репортажі якісь були. Навіть по нашому телебаченню я щось...

Долгов: Було, було.

МВС: Наш друг ("Палич") у курсі справи, так? Щодо його біографії там, і все інше.

Долгов: Навіть краще ніж я. Він теж опинився в Росії, як і я за його ("Леніна") "проханням".

МВС: А... тобто це завдяки йому він на "підніжному" кормі теж тут перебивається, так?

Долгов: Так, так. Завдяки йому ви і познайомилися. Знайшли таку людину...)))

МВС: Виходить, наш друг із цим "Леніним" теж працював?

Долгов: Ну так. Ну, вірив людині.

МВС: Нє, ну правильно, ніби під керівництвом людини працюєш – треба бути орієнтованим на одного.

Долгов: Зараз і ми вам теж довіряємо, розумієте?

"У НЬОГО МЕНТИ ВИСІЛИ НА ХВОСТІ – ВІН БУВ ЗЛОДІЄМ. А ЗАРАЗ ПЕРЕФАРБУВАВСЯ"

Долгов: Я не хотів дійти, взагалі... на таку розмову. Хлопчика може і в'*бемо, ну, знову ж...

МВС: А хлопчик, Валерію, вибачте, переб'ю, а у хлопчика теж якийсь позивний є? Якщо він поруч із цим "Леніним" працює, так?

Долгов: "Хакер".

МВС: "Ну, за "Хакера" нічого не чув.

Долгов: Ну, бл*дь. Ну де ви за нього чути (могли)... За ган*она.

МВС: Нє, нє, нє. Просто "Ленін", коли ви сказали, я відразу... Десь у мене там... Десь рік тому якась була передача. Не можу пригадати, про що була мова, але щось про нього там було. Як... Ну він керівник там, я так розумію, якийсь, так?

Долгов: Як вона, бл*дь... При МДБ служба... Центр спеціальних операцій.

МВС: Він і зараз керує ЦСО, цей "Ленін"?

Долгов: Так, так, так. Ну весь час у нього менти висіли на хвості, він був злодій. А зараз просто перефарбувався. Ну ніби з МВС він живе дуже добре – в Донецьку. Дуже добре. Тому що з міністром, бл*дь... Він возив його на рибалку на Волгу, ми по Росії каталися.

МВС: Міністра МВС возили, так?

Долгов: Так, так.

МВС: А як там у них цього міністра МВС звуть?

Долгов: Дикий прізвище... Олексій Санич. А він очолював раніше ВБОЗ у Донецьку.

МВС: А він ВБОЗівець, так?

Долгов: Ну, знаєте, що таке ВБОЗ?

МВС: Так. І у нас же така ж є (служба).

"ЗАХАРЧЕНКО ЗАВАЖАВ ЙОМУ"

МВС: І цей "Ленін" із ним у близьких контактах?

Долгов: Так, у близьких, бл*дь. Дуже близьких. Усе тримає зараз, бл*дь, Дикий. Усе під його контролем, абсолютно. Весь Донецьк під його контролем.

МВС: Із позиції Міністерства внутрішніх справ, так?

Долгов: Так, так, так. Усе абсолютно. Він "підім'яв" під себе абсолютно все. Розформував. І Захарченко заважав йому. Х*й його знає, хто цього Захара прибрав. А там було стільки вбивць і зеків... Половину попересаджали...

"РЕСПУБЛІКОЮ КЕРУВАЛО ГРУ, ЗАРАЗ – ФСБ"

МВС: Дивіться, щодо ось цього, якщо ми обговорюємо цього "Леніна"... Ви, я так розумію, добре його знаєте, так? У вас якийсь там стаж дружби, не знаю, спілкування з ним?

Долгов: Та років 20.

МВС: Ух ти, я зрозумів. Тобто, тоді якщо з ним якісь будуть пригоди, скажімо, на території РФ... У принципі, він нашій Феміді нецікавий, ну в плані того, що...

Долгов: Зачекайте. Зараз він тісно працює із ФЕСами (співробітниками ФСБ).

МВС: Зараз, будучи на території республіки ("ДНР")?

Долгов: Республіки, так. Там 70 або 80 осіб у підрозділі – вони курирують його.

МВС: ФЕСи курирують, так?

Долгов: Так, так.

МВС: Я зрозумів, вони заїжджають на ротаційній основі – як наші в Сирію їздять.

Долгов: Вони (співробітники ФСБ РФ) курирують повністю все. Вони повністю республіку... ГРУ займалося, але у них війна йде.

МВС: Ну так, це ми знаємо, так. Нехай вони там один одного...

Долгов: Там одні займалися тим, інші – цим... Ну переважно зараз – і МВС, і ось ці структури – курирують ФЕСи тісно. Вони роблять свої справи, а потім самі розумієте, у них служба, просування... Вони таких, я думаю, і прибирають нах*й, навіть самі.

"МИ ЦЕ НЕ СПРИЙМАЄМО ТУТ, У РОСІЇ"

МВС: Я думаю, в молодій республіці може він і герой, звичайно, але ми не маємо до цього ніякого, слава богові, стосунку. У нас тут своє кіно, тут це бачиться дуже дрібно, в плані того, що це нецікаво. І будь-яка людина, яка каже: "Я з Донецька"... Які там ще є міста?

Долгов: Луганськ.

МВС: Луганськ там, так, ще якісь... І "ДНР" там, "ЛНР" – ми це не сприймаємо тут, у Росії.

Долгов: У паспорті написано – Україна.

МВС: Так, так, так. Тому точно десь там він себе буде бити в груди, що я герой "ДНР", ну це взагалі нікому не цікаво.

Долгов: Та зовсім. А що це таке? Деякі скажуть: "А що це таке?".

"АБО ПОСТРІЛЯТИ ЇХ І СІСТИ ДО В'ЯЗНИЦІ, АБО..."

Долгов: Ну блін... Ну, гопники якісь... Якщо пішли на таку справу... Там серйозні бабки, нах*й.

Куликовський ("Палич"): Ну я ж тобі за що і кажу.

Долгов: Там і золото... Там уже вистачить на все життя. Якщо нас не вб'ють із тобою...

Куликовський: Та нас чого будуть вбивати? Нас за що?

Долгов: Так х*й його знає! Я не вірю вже нікому, розумієш? Я цих наслухався... При тому, це менти чужі... Х*й його знає, що у них у голові...

Куликовський: Ну я зрозумів. Не переживай, усе буде нормально.

Долгов: Ось, бл*д ... Ось це як собаку, нах*й, використовували... і пи*дець, виходу немає іншого. Або постріляти їх бл*дів нах*й і сісти у в'язницю, або спробувати їх...

Куликовський: У в'язниці сидіти поки рано.

Долгов: Ну я ж тобі за що і кажу. Та й за який х*й, правильно? Через те, що пі*араси влаштували життя таке?

Про віджим у "комерсів", становлення "молодої республіки", мародерство, підготовку до викрадення "скарбника" начальника ЦСО "МДБ ДНР" та багато іншого можна дізнатися, подивившись повне відео.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...