"Город Верный, Алма-Ата, и все остальное...": У Путіна знову висунули територіальні претензії Казахстану

Казахи бояться, що слідом за окупацією території Грузії (Південна Осетія) і України (Крим і частина Луганської та Донецької областей) Москва може піти на окупацію північних територій Казахстану.

Російська влада дала зрозуміти, що серйозно налаштована в питанні "повернення" північних територій Казахстану до складу Росії. Депутат від путінської партії "ЄР" Євген Федоров слідом за своїм колегою В'ячеславом Ніконовим в прямому ефірі на російському радіо заявив, що Росія повинна вимагати від Казахстану віддати території, які він отримав "в подарунок" від Москви після розпаду СРСР, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За його словами, оскільки Казахстан не визнає отримання зазначених областей подарунком, їх необхідно повернути Москві назад. "Тому що ви взяли незаконно, тому що в 90-му році був прийнятий закон, детально прописаний, за який голосували в Казахстані, Конституційний закон СРСР. Там російською мовою прописано, що в разі виходу з території Радянського Союзу республіки віддають СРСР територію, отриману при її входженні до Радянського Союзу. Це правове питання. Хочете йти, товаришу Назарбаєв, Токаєв, МЗС, добре, беріть валізки, віддавайте територію, міста Вірний, Алма-Ата, і все інше і йдіть. - Вони скажуть: "А у нас не залишається території". А ми-то тут при чому?" - заявив він.

Більш того, російський політик порівняв північні території Казахстану з автомобілем, який Росія подарувала своєму приятелеві, але той не цінує подарунка і вважає його своєю абсолютною власністю.

Нова заява викликала спалах обурення казахстанців в соціальних мережах, які вимагають від влади своєї країни негайної реакції на заяву з Москви. Казахи бояться, що слідом за окупацією території Грузії (Південна Осетія) і України (Крим і частина Луганської та Донецької областей) Москва може піти на окупацію північних територій Казахстану.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...