"Госпіталізуватимуть лише важких": Лікарка розповіла, що буде, якщо в Україні зростатиме захворюваність на COVID-19

За словами лікарки, такий розвиток подій ускладнить якість надання медичної допомоги.

Ольга Голубовська

Якщо ситуація з поширенням в Україні коронавірусної інфекції і далі погіршуватиметься, лікарні прийматимуть тільки пацієнтів у важкому стані. Про це 21 серпня на брифінгу в Міністерстві охорони здоров'я заявила лікарка-інфекціоністка, членкиня оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу Ольга Голубовська, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Якщо буде спостерігатися такий ріст захворюваності, ми змушені будемо... міняти стратегію госпіталізації. Зараз ми можемо госпіталізувати максимум тих людей, які потребують якогось медичного втручання. Середньотяжкі форми захворювання також входять у показання до госпіталізації, і цим наша країна відрізняється від багатьох країн Західної Європи та Сполучених Штатів Америки, де госпіталізували тільки людей уже у важкому стані. Але якщо спостерігатиметься такий ріст захворюваності, то, звичайно, ми будемо змушені теж переглядати показання до госпіталізації та госпіталізувати тільки важкі форми захворювання", – сказала вона.

За словами лікарки, такий розвиток подій ускладнить якість надання медичної допомоги.

Голубовська підкреслила, що Україна поки що "не знаходиться в такому колапсі, як багато країн Європи, але для того, щоб уповільнити такий ріст захворюваності, ми маємо зробити все від нас залежне".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...