Господарю на замітку: Місячний календар городника-садівника на лютий 2021

У лютому проводять посадку рослин в теплиці і на підвіконні.

Останній місяць зими - не найбільш родючий місяць року, однак і в цей період є багато роботи в теплиці і в городі. У лютому багато садівників вже починають вирощувати розсаду ранніх овочевих і квіткових культур. При роботі з рослинами потрібно орієнтуватися на фази Місяця, оскільки наш супутник сильно впливає на їх стан, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

В молодик, а також до і після нього не рекомендується працювати з рослинами - вони дуже вразливі в цей період. Також заборонені посадка і пересадка рослин в повний місяць - у цей період краще зайнятися позбавленням від шкідників і лікуванням захворювань.

Сприятливі дні для розсади різних рослин:

  • садити помідори, перець потрібно 4-5, 13-14, 17-19, 22-24 лютого;
  • насіння огірків і капусти рекомендується висаджувати з 2-5, 13, 17-19, 22-24 лютого;
  • сприятливі дні, щоб сіяти петрушку, кріп - 4-5, 8-9, 13-14, 17-19, 22-24 лютого;
  • коренеплоди - 2, 3, 4, 5, 8, 9, 17-19 лютого;
  • багаторічні і дворічні рослини можна садити 4-5, 8-9, 13, 14, 17-19 лютого.

Місячний календар посівних робіт на лютий 2021

1 лютого - посів у теплиці моркви, петрушки, селери, буряка. Посів на розсаду артишоку, майорану, фенхелю, кропу. Можна сіяти однорічні квіти.

2 лютого - посадка в теплиці цибулинних квітів, підживлення квітів. Можна обрізати рослини і дерева, рихлити грунт.

3 лютого - у теплиці проводять посів ранньої капусти, редису, селери. Сприятливий день для посадки витких рослин. Не рекомендується обприскувати рослини.

4 лютого - проводять посів на розсаду томата, баклажана, огірків і перцю в теплиці або на підвіконні. Сприятливий день для посадки цибулинних квітів і багаторічників.

5 лютого - не рекомендується обрізати дерева. Проводиться посів на розсаду гострого перцю, всіх видів капусти, гарбуза. Можна удобрювати грунт і боротися зі шкідниками.

6 лютого - рекомендуються розпушування грунту, боротьба зі шкідниками і хворобами. Сприятливий день для посадки витких квітів, цибулі-порею, редису. Не можна пересаджувати і поливати рослини.

7 лютого - рекомендації такі ж, що і днем раніше.

8 лютого - посів гострого перцю під покриттям з плівки, обрізка сухих гілок дерев.

9 лютого - посів раннього редису, кореневої петрушки, буряка. Сприятливий день для поливу, внесення органічних добрив.

10 лютого - сприятливий день для видалення бур'янів, розпушування грунту, посадки цибулинних рослин. Проводять заготовки живців.

11 лютого – молодик. Не рекомендується сіяти і пересаджувати рослини.

12 лютого – молодик. Не рекомендується сіяти і пересаджувати рослини.

13 лютого - посів в будинку або теплиці шпинату, салату, кореневої петрушки, моркви, часнику. Сприятливий день для пересаджування рослин і обрізання дерев.

14лютого - не рекомендується поливати, підгодовувати рослини, обробляти їх від шкідників. Проводять посів баклажана, томатів, багаторічних квітів.

15 лютого - посадка шпинату, петрушки, селери, кропу, пекінської капусти. Рекомендується рихлити грунт і позбавлятися від шкідників.

16 лютого - проводять посів томатів, майорану, гірчиці, пекучого перцю. Можна полоти рослини і проводити мульчування.

17 лютого - сприятливий день для посадки однорічних і багаторічних квітів. У теплиці садять цвітну і білокачанну капусту, брокколі.

18 лютого - рекомендується сіяти на розсаду шпинат, баклажан, салат, селеру, томати. Сприятливий день для поливу і мінеральної підгодівлі.

19 лютого - у цей день бажано нічого не сіяти. Можна білити дерева, пророщувати насіння, поливати рослини.

20 лютого - посів квіткових культур на розсаду, суниці, фенхелю.

21 лютого - не рекомендується сіяти редис і моркву. Сприятливий день для прополки, внесення добрив, боротьби зі шкідниками.

22 лютого - відмінний час для пересадки кімнатних рослин. Посів на розсаду дині і кавуна, солодкого перцю, баклажана, капусти. Не рекомендується обрізати дерева і використовувати отрутохімікати.

23 лютого - рекомендації такі ж, як і днем раніше.

24 лютого - проводять посів майорану, розмарину, селери. Не рекомендується поливати і підгодовувати рослини, обрізати дерева.

25 лютого - посів на розсаду для теплиці огірків, гарбуза, кабачків. Сприятливий день для пересадки, висадки розсади, знищення шкідників.

26 лютого - проводять побілку дерев, розпушування грунту. Період повного місяця - не проводяться ніякі роботи з рослини.

27 лютого - повний місяць - роботи з рослинами не проводяться.

28 лютого - у теплиці проводять посів моркви, петрушки, селери, буряка. Сприятливий день для посіву однорічних квітів і пересадки багаторічників.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...