Господині на замітку: 5 простих страв, які ми все життя готували неправильно

Помилки кулінарії, які допускає кожен.

Ви коли-небудь звертали увагу, що деякі страви постійно то розварюються, то розсипаються, то виходять дуже солоними? Вся справа в тому, що багато простих речей ми постійно готуємо і подаємо абсолютно невірно. Як цього уникнути, - передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Сир фета часто здається дуже солоним, також розсіл з коробки іноді потрапляє в салати та інші страви і змінює їх смак. Як же цього уникнути? Все дуже просто - виявляється, перед додаванням в блюдо фету потрібно обов'язково промивати водою. Тоді смак сиру буде набагато приємнішим і розсіл нікуди не потрапить.

Коли ви смажите бекон, чи завжди він рівномірно проготовлюється? Скоріше за все ні. А все тому, що досвідчені кулінари не смажать його на сковороді, а запікають у духовці. Потрібно просто викласти шматочки бекону на деко і відправити в духовку приблизно на 20 хвилин, в результаті ви отримаєте ідеально проготовленія ароматні й хрусткі скибочки.

Тортільї та лаваші, які продаються в супермаркетах, є сирими. Багато їдять їх просто так, але ж в такому вигляді вони абсолютно не мають смаку. Насправді, такі продукти треба спочатку покласти на гарячу сковороду і трохи підсмажити з кожного боку, так буде набагато смачніше.

Якщо ви вірите картоплю, закидаючи її в киплячу воду, ви поступаєте невірно. Правильно варити картоплю, поклавши її в холодну воду і відправивши на плиту. Так вона рівномірно провариться і ви не зіткнетеся з ситуацією, коли зверху картопля вже готова, а всередині ще залишається сирою.

Остання помилка стосується не стільки готування, скільки подачі і поїдання, але про неї теж варто сказати, адже вона дуже популярна. Коли ви їсте суші паличками, шматочки часто розпадаються і рис опиняється в ємності з соусом? Вся справа в тому, що вмочати роли і суші в соус потрібно тією стороною, на якій знаходиться шматочок риби. Вмочати в соусі потрібно саме рибні частини страви, а не рис. Так ваші суші не будуть розвалюватися і придбають тонкий, приємний смак без надлишку сої.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...