Господині на замітку: 7 найкращих рецептів домашніх тортів

Прикрасьте осінь солодким смаком і вишуканими ароматами.

У вирі буденних подій так часто хочеться забути про все і поласувати шматочком смачненького торта. Але більшість жінок постійно морять себе дієтами і відмовляються від різних смаколиків. І все ж бувають моменти, коли з’їсти щось смачненьке – життєво необхідно, тим паче, що солодощі піднімають настрій. А якщо приготувати солоденьке власноруч – то кількість позитивних вражень збільшиться вдвічі. Тому пропонуємо вам кілька рецептів домашніх тортиків, передають Патріоти України з посиланням на Наш день.

  • Торт “Ніжний персик”

Потрібно: яйця – 5 шт., цукор – 200 г, ванільний екстракт – 2 ч. л., крохмаль картопляний – 30 г, пшеничне борошно – 130 г, вершковий сир – 400 г, вершки 33% – 500 мл, цукрова пудра – 150 г, консервовані персики – 500 г + 1 банка, вода – 100 мл, листя м’яти для прикрашання.

Приготування: 5 яєць вбиваємо в посудину і, збивши їх до появи піни, всипаємо 130 г цукру. Збиваємо інгредієнти до утворення пишної білої маси, в яку вводимо 1 ч. л. ванільного екстракту. У готову масу додаємо картопляний крохмаль та борошно. Акуратно перемішуємо утворене тісто до однорідності. Готове тісто переливаємо в застелену пергаментом форму й рівномірно розподіляємо його. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хв. до готовності. Витягаємо з форми й залишаємо його на решітці до повного охолодження.

Готуємо крем. У посудину кладемо сир, додаємо цукрову пудру й збиваємо інгредієнти міксером до однорідності, в кінці вливши 1 ч. л. ванільного екстракту. В окремій посудині до міцних піків збиваємо охолоджені вершки. З’єднуємо вміст двох посудин і ретельно перемішуємо.

Перед тим, як збирати торт, з готового бісквіта зрізаємо скоринку й розрізаємо його на три рівних коржі. 500 г консервованих персиків нарізаємо кубиками. І готуємо сироп: 100 г цукру та 100 г води, змішавши в сотейнику, доводимо на вогні до кипіння, а потім повністю охолоджуємо. Приступаємо до формування торта. Нижнім шаром кладемо бісквітний корж, просочуємо його сиропом і змащуємо кремом. Далі робимо по периметру коржа ободок з крему, який заповнюємо подрібненими персиками. Потім повторюємо шари ще по разу. Верхній шар формуємо з просоченого сиропом коржа. Верх та боки торта змащуємо кремом, розподіливши його рівномірно шпателем. Прикрашаємо торт шматочками персиків, залишками крему та листям м’яти. Даємо йому 4-6 годин постояти в холодильнику, щоб просочився.

  • Торт “Богема”

Потрібно для тіста: яйця – 3 шт., цукор – 1 скл., сметана – 1 скл., згущене молоко – 0, 5 банки, борошно – 1-1,5 скл., гашена сода – 1 ч. л., какао – 2 ст. л., сіль за смаком.
Для крему: вершкове масло – 200 г, молоко – 1 скл., цукор – 1,5 скл., згущене молоко – 0, 5 банки, манна крупа – 3-4 ст. л., лимон – 1 шт. Для декору: білий шоколад – 100 г, чорний шоколад за смаком.
Приготування: яйця розітріть з цукром. Сметану змішайте зі згущеним молоком. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани. Соду погасити оцтом і відразу додати до тіста. Додайте какао, дрібку солі, перемішайте. У форму, змащену маслом, вилийте тісто. Випікати в розігрітій духовці на середньому вогні близько 20 хв. Корж остудіть і розріжте навпіл уздовж. Потім масло перетріть зі згущеним молоком і цукром. Зваріть манну кашу на молоці, остудіть. Лимон натріть на тертці і змішайте з охолодженою манною кашею. Додайте масляну суміш. Суфле збийте міксером до отримання легкої повітряної маси і поставте в холодильник на 30 хв. Перемажте коржі. Залийте розтопленим білим шоколадом, чорним – прикрасьте.

  • Торт з печива з горіхами

Потрібно для торта: печиво – 500 г, волоські горіхи – 1 скл., згущене молоко – 250 г.
Для крему: сметана – 1 скл., цукор – 3/4 скл., шоколад – 50 г, мигдаль – 50 г, фундук – 50 г.
Приготування: печиво добре подрібнити, перемішати з рубаними горіхами і згущеним молоком до отримання однорідної маси. Перекласти масу у фольгу, надати їй бажану форму і поставити в холодильник на годину. Перекласти торт на блюдо і покрити сметанним кремом.
Для крему: збити сметану з цукром, додати шматочки шоколаду та горіхів, перемішати.

  • Шварцвальдський торт

Потрібно для коржів: яйце – 4 шт., цукор – 100 г, темний шоколад – 150 г, масло вершкове – 5 ст. л., борошно – 50 г, крохмаль пшеничний – 50 г, розпушувач – 1 ч. л., мелені лісові горіхи – 150 г, дрібка солі. Для крему: вершки жирні (35%) – 500 мл, вишнева наливка – півсклянки, консервована вишня – 750 г, шоколадна стружка – 50 г.

Приготування: яйця і цукор збити до кремоподібного стану. Шоколад наламати маленькими шматочками і розтопити на водяній бані, додавши 2 ст. л. води. Масло розтопити і дати йому трохи охолонути. Масло, розтоплений шоколад і вишневу наливку додати до яєчної маси. Горіхи обсмажити до золотистого кольору, після чого подрібнити їх. Змішати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і горіхи. Домісити цю суміш до яєчної маси.

Дно форми для торта змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в попередньо нагрітій до 190С духовці 45-60 хв. Готовий корж остудити і розрізати на кілька пластів.

Для начинки вершки і ванільний цукор збити в густу піну. Просочити коржі вишневою наливкою. На коржі викласти збиті вершки, на них вишні. Коржі покласти один на одного. Поверхню і край торта змастити вершками і прикрасити шоколадною стружкою.

  • Торт із заварним кремом

Потрібно: борошно пшеничне – 200 г, борошно житнє – 80 г, цукор – 70 г, какао – 4 ст. л., вода – 250 мл, олія – 50 мл, мед – 2 ст. л., варення – 2 ст. л., сіль – щіпка, сода – 1 ч. л., яблуко – 200 г, горіхи – 50 г. Для крему: вода – 400 мл, цукор – 100 г, борошно – 3 ст. л., сухе кокосове молоко – 3 ст. л.
Приготування: для тіста змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, соду, какао. Поступово помішуючи, додати воду, мед, варення і масло. Яблуко почистити і нарізати маленькими кубиками. Додати яблуко в тісто разом з подрібненими горіхами і ретельно перемішати. Викласти тісто в змащену маслом форму (21 см) і поставити в розігріту до 180 град. духовку на 45 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Розділити на 2 коржі. Для крему розвести половину води з цукром і довести до кипіння. Тонкою цівкою влити половину води, ретельно змішану з борошном і сухим кокосовим молоком. На середньому вогні довести до кипіння, не припиняючи помішувати. Остудити. Змастити кремом коржі і зібрати торт. Прикрасити за бажанням.

  • Торт “Мулатка”

Потрібно: фігурний шоколад для прикраси, коньяк – 75 мл, цукрова пудра – 1/3 скл., сметана 30% – 1 скл., чорний шоколад без наповнювачів – 3 плитки, готові медові або пісочні коржі – 1 упаковка.
Приготування: легенько, на низьких оборотах, збиваємо сметану з цукровою пудрою. Тут важливо не перестаратися і не “перебити” крем, щоб сметана не “відійшла”. До того ж, вона повинна бути густою. У невеликій каструльці на повільному вогні, помішуючи, розтоплюємо плитки шоколаду, попередньо поламавши їх на шматочки, щоб процес відбувався швидше (при бажанні, щоб помадка мала більш ніжну текстуру, можна додати 1-2 л. масла, але тоді готовий торт повинен застигати довше), і злегка збиваємо міксером. Кожен корж трохи скроплюємо коньяком і починаємо складати торт, по черзі змащуючи коржі шоколадом і сметанним кремом. Верхній корж рівномірно поливаємо шоколадом. Помістіть у прохолодне місце і дайте застигнути.

  • Тарт-фламбе “Йогуртово-ягідна ніжність”

Потрібно для пісочної основи: 2 яєчні жовтки, 125 г вершкового масла, 225 г борошна, 30 г рисового борошна, 100 г цукрової пудри. Для крем-мусу: 120 г маскарпоне (можна замінити звичайним сиром, але перетерти через сито), 100 мл натурального йогурту, 100 г вершків жирністю 33-35%, 100 г цукру, 10-12 г порошкового желатину. Для ягідного желе: 300 г журавлини, 30 г коричневого цукру (можна замінити на білий), 40 г білого цукру, 10 г порошкового желатину.

Приготування: для тіста борошно просіяти, додати дрібку солі та цукрову пудру. Додати масло, порізане на дрібні кубики, розтерти руками в крихту. Туди ж відправляємо жовтки і місимо тісто. За потреби додати 1-2 ст. л. крижаної води. Рисове борошно надає тісту легкість та пористість. Якщо його немає, можна додати 15 г манної крупи та 15 г крохмалю (картопляного чи кукурудзяного). Загорнути тісто в плівку і помістити в холодильник на 1 год. Згодом розкачати тісто, викласти у форму. Зверху вистелити пергамент, засипати пекарськими бобами або перловою крупою. Випікати 15 хв. при 180°С, потім зняти папір і боби, випікати ще 7-10 хв., остудити.

Для крему замочити желатин в 3-4 ст. л. води. Змішати йогурт з маскарпоне і помістити на водяну баню, нагріти до однорідності, додати желатин, прогріти, помішуючи, до розчинення желатину. Збити вершки з цукром до стійких піків. Акуратно вмішати збиті вершки до охолодженого крему. Готовий крем викласти на тісто і помістити в холодильник на 1-2 год.

Для желе: желатин замочити в 3-4 ст. л. води на 10 хв. Журавлину (свіжу або розморожену) збити блендером. Додати цукор і прогріти на невеликому вогні, поки розчиниться цукор. Додати желатин. Готову ягідну масу протерти через сито. Остудити і викласти на крем з маскарпоне. Торт охолодити в холодильнику, прикрасити дрібно нарубаними несолоними фісташками. Коли розрізатимете торт, робіть це гарячим і сухим ножем.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...