Господині на замітку: Борщ по-японськи (відео)

цікавий рецепт від шеф-кухаря з Японії.

Ми звикли асоціювати японську кухню з рисом, рибою та іншими морепродуктами, хоча насправді вона дуже багата і різноманітна. Наприклад, ви знали, що японці також готують борщ? Так-так, і, судячи з усього, досить непогано. Звичайно, рецепт борщу по-японськи істотно відрізняється від того, який ми звикли бачити в українській кухні. Про те, як готується популярне блюдо в Японії, в своєму блозі на YouTube розповів шеф-кухар Йоші Фудзівара, передають Патріоти України.

Для приготування борщу нам знадобляться: вода (3 л), свиняча грудинка (250 г), місо-паста (50 г), цибуля (2 шт), картопля (5 шт), морква (1 шт), капуста (½ головки) .

При бажанні блюдо можна урізноманітнити і такими інгредієнтами: гриби шиітаке (3 шт), ерінги (1 шт), енокі (65 г), дайкон (1 шт), соєві паростки мояші (25 г).

Почнемо готувати борщ

Почніть з продуктів, які готуються довше за інші: почистіть картоплю, моркву та залиште у воді на 5 хв. Потім, наріжте цибулю капусту. Капусту потрібно обов'язково промити. Також наріжте шиітаке (видаліть тільки ніжку), ерінги та енокі. Якщо ви додаєте дайкон, використовуйте тільки нижню частину. Потім поріжте імбир та м'ясо тонкими скибочками.

Налийте до сковороди масло та додайте овочі (моркву, картоплю), щоб протушкувати. Пізніше додайте м'ясо та обсмажуйте до неповної готовності.

Додайте до каструлі 3 л води та додайте туди овочі з м'ясом. Як тільки почне підніматися піна, обережно приберіть її. Додайте інші овочі та гриби. Наприкінці, коли ваш борщ вже трохи провариться, додайте соєві паростки та капусту.

Після цього додайте місо-пасту, обережно розчиняючи її в борщі. Кількість місо-пасти залежить від вашого смаку. Також в кінці можна додати трохи соєвого соусу та саке, також за смаком. Доведіть борщ до кипіння.

Подавати борщ необхідно, починаючи з овочів - викладіть їх до тарілки, а після цього додайте й бульйон. Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...