Господині на замітку: Чебуреки без жиру від Хаяла Алекперова
Хочете насолодитися смаком неперевершених чебуреків, але боїтеся целюліту і зайвих кілограмів? Тоді заспокойте свою душу гутабами - улюбленою стравою дитинства відомого екстрасенса.

Це традиційний рецепт азербайджанської кухні, аналог наших чебуреків, але смажиться на сковороді без масла. Гутаби - дивно смачна страва, від якого неможливо поправитися, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір - 200 мл
- Борошно - 2 ст.
- Розпушувач - 0.5 ч. л.
- Вода - 0.5 ст.
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Твердий сир (натертий) - 1 ст.
Для начинки:
- Фарш (яловичина) - 150 г
- Фарш (баранина) - 150 г
- Гриби - 5 шт.
- Кінза - 50 г
- Куркума - 0,5 ч. л.
- Цибуля - 1 шт.
- Перець - 0,5 ч. л.
Приготування:
- Для тесту змішати всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, розпушувач.
- Додати кефір, тертий сир, замісити однорідне тісто, залишити в холодильнику на 30 хвилин.
- Для начинки обсмажити подрібнену цибулю, гриби, перемішати з фаршем і кінзою.
- Додати куркуму, сіль і перець.
- Додати води, ретельно перемішати.
- Поділити тісто на невеликі порції, тонко розкачати круглі пласти.
- Начинку розподілити на половині тесту, іншою половиною накрити, заліпити краї руками або виделкою.
- Смажити гутаби на розігрітій сковороді без масла!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Інші публікації автора
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...