Господині на замітку: Домашня ковбаса. Рецепт із курячим м'ясом

Спробувавши хоча би раз домашню ковбаску зі справжнього м'яса, навряд чи захочеться знову повертатися до покупних варіантів сумнівної якості. Адже що може бути краще власноруч приготовленою закуски!

Домашня ковбаса за цим рецептом з ніжним і соковитим курячим м'ясом, пікантною діжонською гірчицею і ароматними прянощами в хрусткій рум'яній оболонці - саме те, що потрібно на святковому столі, - передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 2 кг курячих стегенець,
  • 200 г свинячого шпику,
  • 3 шт. кишок,
  • 1 головка часнику,
  • 1 ст. ложка діжонської гірчиці,
  • хмелі-сунелі за смаком,
  • мелена паприка за смаком,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • цукор за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. З курячих стегенець зніми м'ясо, відділяючи шкірку і жир.
  2. Курячий і свинячий жир, а також шкірку і часник пропусти через дрібну решітку м'ясорубки. Куряче м'ясо перекрути через крупну решітку м'ясорубки.
  3. Змішай м'ясо з іншим фаршем, додай сіль, цукор, гірчицю і спеції і добре перемішай. Постав фарш для домашньої ковбаси у холодильник на 2-3 години, щоб він промаринувався.
  4. Підготовлені очищені цілі кишки за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубці начини фаршем. Зав'яжи кінці і вклади на деко. Дай ковбасній заготовці полежати, щоб підсохла оболонка.
  5. Додай на деко трохи води і відправ домашню ковбасу в кишках за рецептом у розігріту до 80°С духовку на 15 хвилин. Потім дістань ковбасу і в кількох місцях наколи голкою або зубочисткою, щоб вона не лопнула.
  6. Знову поверни домашню ковбасу в розігріту до 200°С духовку і запікай до рум'яного кольору приблизно 1 годину.
  7. Готову домашню ковбасу остуди і виклади на блюдо.
  8. Зберігати домашню ковбасу краще, заливши в гарячому вигляді смальцем, а перед подачею знову обсмажити на сковороді.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...