Зовсім скоро почнеться пора новорічних свят, у списку яких особливе місце займає і Різдво.
25 грудня Різдво відзначатимуть католики, а 7 січня Різдво відзначатимуть православні. Як перші, так і другі завжди збираються в колі сім'ї, яку об'єднує різдвяний стіл. Тому важливо, щоб на столі в Різдво були страви, які порадують всіх рідних, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.
Пропонуємо Вашій увазі рецепти страв з ананасом на Різдво. Адже на святковому різдвяному столі і страви повинні бути святковими, дивовижними і навіть екзотичними. А ми всі знаємо, що ананас відмінно підходить і поєднується з м'ясом і овочами. Так що можна готувати і різдвяні м'ясні страви, і салати. Головне, щоб він був стиглим.
Різдвяний стіл: свинина під ананасами
Інгредієнти:
1,5 кг свинини (задня частина),
300 мл світлого пива,
300 г консервованого ананаса (кільцями),
50 г топленого вершкового масла,
1 ч. ложка цукру,
1 ст. ложка борошна,
1 ч. ложка меленого імбиру,
1 ч. ложка бутонів гвоздики,
0,5 ч.ложки меленого коріандру,
0,5 ч.ложки паприки,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:
М'ясо помий, виклади в каструлю, залийте пивом, додай частину спецій і посоли. На великому вогні доведи до кипіння, потім зменши вогонь і тушкуй на повільному вогні під кришкою протягом 1 години. Дістань м'ясо з каструлі і дай йому трохи охолонути.
На поверхні м'яса зроби акуратні надрізи, у кожен із яких встроми по бутону гвоздики. Загорни м'ясо у фольгу. Запікай у розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин.
На вершковому маслі обсмаж муку до золотистого кольору. Потім додай цукор, ананаси, імбир, решту спецій і трохи солі. Налий сік з ананасів (не більше півсклянки) і кип'яти ще 10 хвилин.
Із запеченого м'яса зніми фольгу, полий соусом і виклади зверху шматочки ананаса. Запікай у духовці ще 20 хвилин.
Різдвяний стіл: салат з ананасом і куркою і грибами
Інгредієнти:
300 г курячого філе,
250 г печериць,
200 г ананаса,
1 цибулина,
50 г твердого сиру,
20 г вершкового масла,
2 ст. ложки майонезу,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:
Відвари курячу грудку, остуди і наріж середніми кубиками. Цибулю дрібно поріж і обсмаж на вершковому маслі до золотистого кольору. Печериці поріж і припусти на сковороді.
Ананас очисти і наріж такими ж кубиками, як і курку. Сир потри на крупній тертці.
Змішай всі інгредієнти. Перед подачею посоли, поперчи, заправ майонезом і перемішай.
Різдвяний стіл: салат з ананасом "Наші в тропіках"
Інгредієнти:
1 ананас
100 г винограду,
100 г полуниці,
1 груша,
1 персик,
1 ст. ложка чорниці,
2 ст. ложки лікеру або солодкого вина,
1 ч. ложка цукрової пудри.
Приготування:
Ананас розріж уздовж на дві половинки. Виріж м'якоть, відступаючи від стінок 5-7 мм. Видали жорстку серцевину, м'якоть поріж кубиками.
Грушу і персик очисти від шкірки, видали кісточки і також поріж кубиками. Виноград розріж на половинки і видали кісточки. Полуницю поріж на 2-4 частини.
З'єднай і акуратно перемішай усі ягоди і фрукти. Полий лікером і постав у холодильник на 20-30 хвилин, щоб салат настоявся.
Потім виклади салат у половинки ананаса і при бажанні посип цукровою пудрою.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...