Господині на замітку: Форшмак по-одеськи (відео)

Як самостійно приготувати популярну закуску.

Форшмак - популярна єврейська закуска з оселедця. Її можна подати як окрему страву, або ж намазати на крекери або тости. Як приготувати форшмак своїми руками легко і швидко, - передають Патріоти України.

Для приготування знаменитої одеської страви вам знадобляться наступні інгредієнти: оселедець без кісток (200 г), цибуля ріпчаста (третина невеликої цибулини), вершкове масло (20 г), рослинна олія (1 ч. л.), зелене яблуко (половинка), вершки (20 мл), білий хліб (1-2 шматочки), яйце (1 шт.), вершковий сир або плавлений сирок (40 г), яблучний оцет (5 мл).

Крок 1: Спочатку оселедець потрібно нарізати на дрібні кубики.

Крок 2: Потім хліб слід залити вершками і гарненько розім'яти виделкою до отримання однорідної кашки. Додати сир і розім'яти ще раз.

Крок 3: Яйце треба зварити круто, потім остудити під холодною водою і почистити від шкаралупи.

Крок 4: Нарізати варене яйце, третину цибулини і половинку зеленого яблука на максимально дрібні шматочки.

Крок 5: Хлібну кашку потрібно трохи віджати від вершків, потім слід додати вершкове і рослинне масло, оцет і ретельно змішати між собою всі інгредієнти для закуски.

Крок 6: Посолити і поперчити форшмак за смаком і дати йому настоятися 15-20 хвилин, щоб смак і аромат були більш насиченими і пряними.

Крок 7: Готову закуску можна посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати до столу з хлібом, крекером, картоплею або як самостійну страву.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...