Господині на замітку: Готуємо італійську панакоту з українського гарбуза

Зараз саме час купити гарний яскравий гарбуз і приготувати смаколик до чаю або кави.

Батьківщиною розкішного десерту панакота є Північна Італія. У згоді з класичним рецептом панакота готується зі свіжих вершків, ванілі і цукрового піску. Вишуканий десерт нагадує пудинг або навіть морозиво, передають Патріоти України.

В Італії він подається з різними соусами, включаючи карамельний, фруктовий і шоколадний. А так як восени починається сезон красунчика-гарбуза, то це ще один привід приготувати улюблений десерт.

Гарбузова панакота
Інгредієнти:
  • Гарбузове пюре – 150 г;
  • Вершки 30% – 600 мл;
  • Молоко – 85 мл;
  • Желатин – 12 г;
  • Цукор – 75 г;
  • Вода – 75 г;
  • Лікер безбарвний (коньяк, ароматизована горілка) – 50 мл
Приготування:
Крок 1: знімаємо шкірку з гарбуза і нарізаємо м’якуш великими кубиками
Крок 2: засипаємо гарбуз цукром та заливаємо водою
Крок 3: відварюємо, доки гарбуз не стане м’яким
Крок 4: перебиваємо гарбуз блендером до пюре
Крок 5: додаємо лікер, молоко та вершки. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції
Крок 6: замочуємо в воді желатин, а коли він набубнявіє, нагріваємо на водяній бані до повного розчинення. Не кип’ятимо! Потім вводимо желатин в основну масу і добре перемішуємо вінчиком
Крок 7: вистилаємо формочки харчовою плівкою та розливаємо по формах масу. Ставимо гарбузову панакоту в холодильник до застигання.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Біологічна зброя: Нобелівський лауреат заявив про штучне походження COVID-19

п’ятниця, 23 квітень 2021, 0:10

Вчений не вірить, що коронавірус пішов від диких тварин на ринку в китайському місті Ухань. Французький вірусолог, нобелівський лауреат Люк Монтаньє висловив теорію про те, що новий тип коронавірусної інфекції розробили в лабораторії в Китаї. Про це ві...

З архіву ПУ. Нас чекають нові лідери: "Після Зеленського українська політика радикально оновиться", - Плахонін

четвер, 22 квітень 2021, 23:30

Зараз на політичні арені немає осіб, які могли би бути наступниками попереднього покоління політиків. Про це у квітні 2020 року розповів публіцист та блогер Андрій Плахонін, передають Патріоти України. "Проблема в тому, що націонал-демократичний табір ...