Борщ це смачна і ситна страва, яку вміє готувати ледь не кожна українська господиня. Утім рецепт приготування урізноманітнився і улюблену страву часто готують по-новому. Свій рецепт наваристого борщу з грибами, яблуками і чорносливом запропонувала Тетяна Сокур з Сумської області, передають Патріоти України.
Основа борщу – м’ясний бульйон. Аби він був наваристим, потрібно взяти два види м’яса - свинину на кісточці та курятину, чи індичку. Варимо традиційно з додаванням цибулі та моркви по 1 шт., спецій, солі – за смаком і до готовності.
Потім у бульйон додайте трохи порізаного соломкою буряку, нарізану картоплю (5-6 шт), одну морквину, порізану півкільцями, невеличкого півкачана нашаткованої капусти і попередньо відварену жменю квасолі. Для легкої нотки додайте 2 столові ложки смажених грибів, а ще дрібно нарізаний чорнослив 2 шт.
Стушкуйте 2 червоні буряки окремо від всіх овочів, а для збереження кольору, додайте чайну ложку оцету.
Посмажте моркву, цибулю, болгарський перець (усе по 2 шт.), трішки кореня селери та за смаком додайте томатного соусу.
Всі ці інгридієнти повинні прокипіти 5 хвилин. І вже опісля нарізаємо і кладемо 3-4 шматочки яблука. Важливо, щоб яблука були з кислувато-терпким присмаком. Потім додаємо товчений часник з шматочком сала. Усе це разом повинно прокипіти, а потім настоятись 20 хвилин.
Все! Борщ готовий. Смак його справді неповторний і магічний. В тарілку додайте свіжу зелень кропу, петрушки і звичайно ж, ложечку густої домашньої сметани. Смачного!
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...