Борщ це смачна і ситна страва, яку вміє готувати ледь не кожна українська господиня. Утім рецепт приготування урізноманітнився і улюблену страву часто готують по-новому. Свій рецепт наваристого борщу з грибами, яблуками і чорносливом запропонувала Тетяна Сокур з Сумської області, передають Патріоти України.
Основа борщу – м’ясний бульйон. Аби він був наваристим, потрібно взяти два види м’яса - свинину на кісточці та курятину, чи індичку. Варимо традиційно з додаванням цибулі та моркви по 1 шт., спецій, солі – за смаком і до готовності.
Потім у бульйон додайте трохи порізаного соломкою буряку, нарізану картоплю (5-6 шт), одну морквину, порізану півкільцями, невеличкого півкачана нашаткованої капусти і попередньо відварену жменю квасолі. Для легкої нотки додайте 2 столові ложки смажених грибів, а ще дрібно нарізаний чорнослив 2 шт.
Стушкуйте 2 червоні буряки окремо від всіх овочів, а для збереження кольору, додайте чайну ложку оцету.
Посмажте моркву, цибулю, болгарський перець (усе по 2 шт.), трішки кореня селери та за смаком додайте томатного соусу.
Всі ці інгридієнти повинні прокипіти 5 хвилин. І вже опісля нарізаємо і кладемо 3-4 шматочки яблука. Важливо, щоб яблука були з кислувато-терпким присмаком. Потім додаємо товчений часник з шматочком сала. Усе це разом повинно прокипіти, а потім настоятись 20 хвилин.
Все! Борщ готовий. Смак його справді неповторний і магічний. В тарілку додайте свіжу зелень кропу, петрушки і звичайно ж, ложечку густої домашньої сметани. Смачного!
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...