Господині на замітку: Як готують борщ на Сумщині

Рецепт з чорносливом, яблуками і грибами.

Борщ це смачна і ситна страва, яку вміє готувати ледь не кожна українська господиня. Утім рецепт приготування урізноманітнився і улюблену страву часто готують по-новому. Свій рецепт наваристого борщу з грибами, яблуками і чорносливом запропонувала Тетяна Сокур з Сумської області, передають Патріоти України.

Основа борщу – м’ясний бульйон. Аби він був наваристим, потрібно взяти два види м’яса - свинину на кісточці та курятину, чи індичку. Варимо традиційно з додаванням цибулі та моркви по 1 шт., спецій, солі – за смаком і до готовності.

Потім у бульйон додайте трохи порізаного соломкою буряку, нарізану картоплю (5-6 шт), одну морквину, порізану півкільцями, невеличкого півкачана нашаткованої капусти і попередньо відварену жменю квасолі. Для легкої нотки додайте 2 столові ложки смажених грибів, а ще дрібно нарізаний чорнослив 2 шт.

Стушкуйте 2 червоні буряки окремо від всіх овочів, а для збереження кольору, додайте чайну ложку оцету.

Посмажте моркву, цибулю, болгарський перець (усе по 2 шт.), трішки кореня селери та за смаком додайте томатного соусу.

Всі ці інгридієнти повинні прокипіти 5 хвилин. І вже опісля нарізаємо і кладемо 3-4 шматочки яблука. Важливо, щоб яблука були з кислувато-терпким присмаком. Потім додаємо товчений часник з шматочком сала. Усе це разом повинно прокипіти, а потім настоятись 20 хвилин.

Все! Борщ готовий. Смак його справді неповторний і магічний. В тарілку додайте свіжу зелень кропу, петрушки і звичайно ж, ложечку густої домашньої сметани. Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...