Господині на замітку: Як приготувати неймовірну смакоту з ягодами

Така запіканка буде до смаку як дорослим, так і дітям.

Сирна запіканка – ніжний десерт або друга страва, якій можна надавати різні смаки. Зокрема, дуже смачним та оригінальним виходить смаколик із ягодами або фруктами, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Сирно-кокосова запіканка з ягодами

  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сир - 200 г
  • Цукор - 50 г + 2 ст. л. для ягід
  • Молоко - 100 мл
  • Кокосова стружка - 80 г
  • Борошно - 50 г
  • Ягода будь-яка - 50 г
  • Масло вершкове - 20 г

Яйця розділити на білки та жовтки.

До сиру додати цукор, жовтки й молоко, збити масу міксером. Висипати борошно і кокосову стружку, перемішати лопаткою.

Білки збити в пишну піну. Додати в основну масу, перемішати акуратно лопаткою.

Ягоди засипати цукром, злегка перемішати.

Форму трохи змастити вершковим маслом. Викласти половину кокосово-сирної маси. Зверху розкласти ягоди з цукром.

Покрити рештою тіста. Зверху розкласти тонкі скибочки масла. Відправити у духовку й запікати приблизно 35 хвилин за температури 170°С, до рум'яного кольору.

Сирно-вівсянкова запіканка з чорницями

  • Сир - 300 г
  • Йогурт (без додатків) - 120 г
  • Чорниці - 100 г
  • Вівсяні пластівці - 30 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Сир з'єднати з йогуртом та збити до однорідності. Додати яйце, цукор і сіль. Збити все блендером до однорідності.

Розділити сирну масу на дві рівні частини. У першу додати вівсяні пластівці й перемішати.

У другу викласти чорницю та крохмаль, збити до однорідності.

Дно форми з високими бортиками вистелити пергаментом. Викласти сирну масу з вівсяними пластівцями й розрівняти. Поверх розподілити чорничну масу.

Відправити запіканку в розігріту до 170ºС духовку на 30-35 хвилин. Готову запіканку остудити, вийняти з форми і прикрасити чорницями.

Двоколірна запіканка з сиром і бананом

  • Сир - 180 г
  • Банан - 2 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Крупа манна - 50 г
  • Цукор - 100 г
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 0,5 ч. л.

Приготування шоколадного шару. У чашу блендера скласти банани, 1 яйце, цукор (50 г), манну крупу (25 г) та какао-порошок. Подрібнити в однорідну гладку масу.

Змастити вершковим маслом форму, викласти в неї шоколадну масу.

У чашу блендера покласти сир, яйце, решту цукру та манної крупи. Подрібнити все до однорідної маси.

Поверх шоколадного шару викласти сирну масу. Відправити у духовку й запікати за температури 180°С до готовності, приблизно 25-35 хвилин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...