Господині на замітку: Як приготувати овочі так, щоб їх обожнювали діти

Страва виходить повністю збалансована, переконує експерт.

Про це у своєму блозі пише лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, передають Патріоти України.

"Коли, як не восени, перейти на здоровішу їжу? А точніше - збільшити кількість овочів на тарілці.

Особливо це стосується дітей. Більшість овочі ненавидять і мамам доводиться вкотре, зітхаючи, варити пельмені, макарони, пекти оладі, котлети і тому подібне.

На днях моя сестра Леся, яка живе в Італії, поділилася зі мною одним італійським рецептом. Італійці їдять сирим, запікають та варять майже все, що росте. Не лише коренеплоди, але і листя, бадилля, корінці. Принаймні на Сицилії.

Коли вона приготувала запечені овочі, я зрозуміла, як багато в житті втратила.

Такі овочі їстиме кожна дитина, не кажучи про батьків.

Поріжте кабачки, баклажани, цукіни та гарбуз кружальцями по 2 см. Додайте капусту всіх сортів і одну картоплину. Можна ще перець болгарський, м'ясисті помідори. Трохи солите, додаєте пряних трав.

Кожен шматочок вмокаєте у збите виделкою яйце. Після італійці обвалюють їх у суміші сухарів і пармезану. Викладають овочі на змащене оливковою олією деко "черепицею" і в духовку на 150 градусів на годину.

Я упростила і більш оздоровила рецепт: кожен шар овочів присипала сумішшю пармезану і невеликої кількості сухарів (дала лише для "натяку"). Ще додала нарізаного базиліку побільше, поперчила (для дітей не потрібно) і запекла в глиняній каструльці з кришкою.

Вийшла повністю збалансована страва: тут і білки, і клітковина, особливо багато розчинної(коли овочі спечуться), яка живить мікрофлору кишечника та поглинає багато нездорових речовин, і невисока калорійність. Я ще потім додаю свіжої зелені."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...