Господині на замітку: Як приготувати овочі так, щоб їх обожнювали діти

Страва виходить повністю збалансована, переконує експерт.

Про це у своєму блозі пише лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, передають Патріоти України.

"Коли, як не восени, перейти на здоровішу їжу? А точніше - збільшити кількість овочів на тарілці.

Особливо це стосується дітей. Більшість овочі ненавидять і мамам доводиться вкотре, зітхаючи, варити пельмені, макарони, пекти оладі, котлети і тому подібне.

На днях моя сестра Леся, яка живе в Італії, поділилася зі мною одним італійським рецептом. Італійці їдять сирим, запікають та варять майже все, що росте. Не лише коренеплоди, але і листя, бадилля, корінці. Принаймні на Сицилії.

Коли вона приготувала запечені овочі, я зрозуміла, як багато в житті втратила.

Такі овочі їстиме кожна дитина, не кажучи про батьків.

Поріжте кабачки, баклажани, цукіни та гарбуз кружальцями по 2 см. Додайте капусту всіх сортів і одну картоплину. Можна ще перець болгарський, м'ясисті помідори. Трохи солите, додаєте пряних трав.

Кожен шматочок вмокаєте у збите виделкою яйце. Після італійці обвалюють їх у суміші сухарів і пармезану. Викладають овочі на змащене оливковою олією деко "черепицею" і в духовку на 150 градусів на годину.

Я упростила і більш оздоровила рецепт: кожен шар овочів присипала сумішшю пармезану і невеликої кількості сухарів (дала лише для "натяку"). Ще додала нарізаного базиліку побільше, поперчила (для дітей не потрібно) і запекла в глиняній каструльці з кришкою.

Вийшла повністю збалансована страва: тут і білки, і клітковина, особливо багато розчинної(коли овочі спечуться), яка живить мікрофлору кишечника та поглинає багато нездорових речовин, і невисока калорійність. Я ще потім додаю свіжої зелені."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...