Хороше тісто для пиріжків можна зробити і без дріжджів, а саме на кефірі. Начинка може бути будь-якою: картопля, капуста, гриби, рис із зеленою цибулею, яблука. Готувати такі пиріжки краще саме на сковороді – вони будуть пишні й апетитно рум’яні, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.
Для начинки
Кефір підігріти на плити до температури 36°С на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою, щоб він не перетворився на сир.
Додати цукор, сіль та яєчний жовток, ретельно перемішати. Влити олію та знову перемішати.
Просіяти пшеничне борошно, з'єднати з содою, перемішати і всипати невеликими порціями до рідкої суміші, щоразу помішуючи вінчиком або ложкою.
Коли маса стане густіти, викласти її на присипану борошном робочу поверхню. Продовжити заміс тіста руками, поступово додаючи трохи борошна, – воно має вийти м'яким і гладким. Покласти тісто в миску, закрити зверху харчовою плівкою й залишити на 15 хвилин за кімнатної температури.
Приготування начинки. Картоплю зварити у підсоленій воді протягом 25 хвилин. Злити рідину, залишивши трохи на дні. Додати вершкове масло, сіль, чорний мелений перець та за бажанням обсмажену на олії ріпчасту цибулю, перемішати.
Тісто поділити на шматочки залежно від бажаного розміру пиріжків. Розкачати кожен шматочок на круглий коржик, у центр котрого викласти трохи начинки. Скріпити краї, формуючи пиріжок.
На розігрітій з олією сковороді обсмажити пиріжки на середньому вогні до рум’яності з обох боків. Викласти готові пиріжки на паперовий рушник, що він увібрав зайвий жир.
Для начинки
Приготування начинки. Відварити яйця впродовж 10 хвилин, остудити в холодній воді. Очистити їх і нарізати не дуже дрібними кубиками. Цибулю помити й дрібно нарізати.
У глибоку миску розбити яйце, додати сіль. Добре перебити вінчиком або виделкою.
Влити кефір кімнатної температури, всипати соду (без погашення) і добре перемішати.
Всипати просіяне борошно й замісити тісто ложкою або силіконовою лопаткою – воно повинно вийти густішим, ніж тісто для оладок.
Додати в тісто яйця та зелену цибулю, перемішати.
Розігріти на сковороді трішки олії й ложкою викласти тісто у вигляді коржів на невеликій відстані один від одного. Смажити пиріжки на невеликому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб вони встигли пропектися.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...