Господині на замітку: Як спекти соковитий пісний пиріг з замороженими ягодами

Великий піст перед Великоднем - один із найсуворіших. У 2020 році він пройде з 2 березня по 18 квітня.

Протягом семи тижнів православним християнам не можна вживати продукти тваринного походження: м'ясо, молоко і яйця. Що ж тоді спекти смачного до чаю, - передають Патріоти України з посиланням на Сегодня. Далі - мовою оригіналу:

"Мы предлагаем приготовить сочный пирог из заварного теста с ягодной начинкой.

Постный пирог с ягодной начинкой

Время приготовления:

  • 2 часа

Калорийность:

  • 325 ккал на 100 г

Ингредиенты:

  • Мука — 200 г
  • Горячая вода — 100 мл
  • Сахар – 100 г
  • Ванильный сахар — 1 пакетик
  • Растительнoе маслo — 3 ст. л.
  • Соль — 1/4 ч. л.
  • Разрыxлитель — 1 ч. л.
  • Замороженная черная смородина — 400 г
  • Крахмал — 1 ст. л.
  • Панировочные сухари — 2 ч. л.

Способ приготовления:

  1. Муку смешать с разрыхлителем и солью, просеять в глубокую миску, добавить столовую ложку сахара и масло, перемешать, чтобы получилась смесь, напоминающая хлебные крошки.
  2. Добавить теплую воду, замесить тесто, при необходимости добавить еще муки. Тесто положить в пакет и оставить на час.
  3. Черную смородину смешать с оставшимся сахаром и крахмалом.
  4. Форму диаметром 20 см смазать маслом.
  5. Тесто разделить на две части. Одна часть должна быть больше, другая – меньше.
  6. Из большей части раскатать круг, выложить в форму и сделать высокий бортик.
  7. Дно присыпать панировочными сухарями – они впитают лишнюю влагу и тесто не размокнет.
  8. Из второго куска теста раскатать круг и уложить на ягоды. Края хорошо защипнуть.
  9. Выпекать в разогретой до 180 ºС духовке в течении 35-40 минут.
  10. Затем переложить пирог на решетку и дать немного остыть.

Полезный совет

В начинку можно добавить любые другие ягоды – вишню, чернику, малину, клубнику, ежевику."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...