Господині на замітку: Ідеальний рецепт пирога в умовах самоізоляції (фото)

Для цього пирога не потрібні яйця, вершкове масло і молочні продукти.

У Великобританії на тлі паніки через коронавірус продукти в магазинах розбирають дочиста. Самі британці кажуть, що такого ажіотажу ні в одній країні Європи більше не спостерігається. У зв'язку з цим в соцмережах став дуже популярним рецепт «Водного пирога», який опублікувала кулінарна блогерка Андреа Соранідіс на своєму сайті The Petite Cook, передають Патріоти України.

Для цього пирога, який ідеальний в умовах самоізоляції, не потрібні яйця, вершкове масло і молочні продукти. Потрібні лише шість інгредієнтів - 370 грамів борошна, дві чайні ложки пекарського порошку-розпушувача, 1 чайна ложка екстракту ванілі, 80 мілілітрів будь-якого рослинного масла (сама блогерка використовує оливкове Extra Virgin), 240 грамів цукру. За бажанням, ще 4 столові ложки порошку какао - якщо хочете приготувати шоколадну версію. І, як випливає з назви, вода - 380 мілілітрів. Її можна, але зовсім необов'язково, замінити молоком або апельсиновим соком.
Спочатку в одній мисці змішуються всі «вологі» компоненти - рослинне масло, вода та екстракт ванілі. Потім в іншій мисці просіваються і змішуються «сухі» - мука, пекарський порошок, цукор, какао. Після чого «вологі» повільно додають при помішуванні в «сухі». Добре розмішують, щоб не залишилося грудок.
Форму для випічки змастити маслом, вилити суміш і розрівняти лопаткою поверхню пирога. Випікати близько 40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Діставати пиріг з форми після повного охолодження. Можна присипати його цукровою пудрою.Уродженка Італії Андреа, яка вже десять років проживає в Лондоні, каже, що це традиційний італійський рецепт. І тепер він дуже стане в нагоді тим, хто застряг вдома на карантині з мінімумом продуктів.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...