М’ясо качки часто подають на Різдво чи Новий Рік, а також на сімейні свята. Щільне м’ясо птиці вважають справжнім делікатесом і часто запікають з яблуками, апельсинами, чорносливом, курагою або капустою, передають Патріоти України.
Для рецепта качки з яблуками найкраще брати кислі сорти. Якщо яблука солодкі, можна їх скропити соком лимона.
Складові:
Качку чистимо від залишків пір'я, миємо й обсушуємо паперовими рушниками.
У невеликій ємності змішуємо рослинне масло, сік лимона, подрібнений часник і спеції.
Натираємо качку спеціями зовні і всередині. Залишаємо качку мінімум на пару годин, але чим більше птиця буде маринуватися, тим краще.
Яблука очищаємо від насіння і розрізаємо на чотири частини. Кладемо половину яблук всередину птиці і заколюємо черево зубочистками.
Кладемо качку в жароміцний посуд, додаємо 100 г води і накриваємо кришкою. Ставимо качку в духовку, розігріту до 200 ° C, на 60 хв. Періодично дістаємо качку і поливаємо жиром, який утворюється при запіканні качки.
Через годину дістаємо качку з духовки, додаємо в посуд яблка, які залишилися, і запікаємо ще 60 хв. при температурі 180 ° C, періодично поливаючи жиром.
Сервіруємо качку печеними яблуками і свіжими овочами. Подавати птицю можна цілою або розрізати порційно.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...