Господині на замітку: Картопляні деруни із м'ясом від директора Школи леді

До речі, цю страву вважають традиційною в білоруській, польській та литовській кухнях.

Директор Школи леді реаліті Від пацанки до панянки Тетяна Мокріді поділилася білоруським рецептом колдунів, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

«Той, хто любить деруни, полюбить і колдуни. За основу береться рецепт дерунів, але між двома ложками картопляного тіста кладуть маленьку кульку з м’ясного фаршу. Подавати їх можна зі сметаною, часниковим соусом, смаженими білими грибами або печерицями».

Рецепт дерунів з м’ясом (колдунів)

Інгредієнти:

  • 5 штук. — картоплі
  • 2 шт. — цибулі
  • 3−4 ст.л. — пшеничного борошна
  • 150−200 г — м’ясного фаршу
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Очистіть дві цибулини та натріть їх на дрібній тертці. Одна цибулина знадобиться для м’ясного фаршу, друга — для картоплі.

2. Очистіть картоплю та натріть на найдрібнішій тертці. Змішайте картоплю та натерту цибулю.

3. Відіжміть картоплю з цибулею в марлі. Весь сік потрібно зцідити.

4. Візьміть м’ясний фарш. Використовуйте суміш свинячого та яловичого. Додайте до нього натерту цибулину, сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішайте. Якщо начинка вийшла дуже густою, додайте трохи води або зцідженого картопляного соку.

5. У картопляну масу додайте сіль і кілька столових ложок просіяного пшеничного борошна. Ретельно все перемішайте.

6. З усього м’ясного фаршу сформуйте невеликі котлетки, використовуючи неповну столову ложку фаршу на одну.

7. Розігрійте сковороду з олією. Покладіть одну столову ложку картопляного тіста та притисніть його, утворюючи невеликий плаский млинець. Зверху на тісто покладіть котлету і теж злегка притисніть. Покрийте м’ясо картоплею і знову притисніть.

9. Смажте колдуни з обох сторін до появи золотистої скоринки. Повторіть з усім тістом.

10. Підсмажені колдуни викладіть на деко і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після цього накрийте деко фольгою і готуйте колдуни ще 15−20 хвилин при температурі 150 градусів.

11. Подавайте страву зі сметаною або смаженою цибулею.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...