Господині на замітку: Картопляні деруни із м'ясом від директора Школи леді

До речі, цю страву вважають традиційною в білоруській, польській та литовській кухнях.

Директор Школи леді реаліті Від пацанки до панянки Тетяна Мокріді поділилася білоруським рецептом колдунів, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

«Той, хто любить деруни, полюбить і колдуни. За основу береться рецепт дерунів, але між двома ложками картопляного тіста кладуть маленьку кульку з м’ясного фаршу. Подавати їх можна зі сметаною, часниковим соусом, смаженими білими грибами або печерицями».

Рецепт дерунів з м’ясом (колдунів)

Інгредієнти:

  • 5 штук. — картоплі
  • 2 шт. — цибулі
  • 3−4 ст.л. — пшеничного борошна
  • 150−200 г — м’ясного фаршу
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Очистіть дві цибулини та натріть їх на дрібній тертці. Одна цибулина знадобиться для м’ясного фаршу, друга — для картоплі.

2. Очистіть картоплю та натріть на найдрібнішій тертці. Змішайте картоплю та натерту цибулю.

3. Відіжміть картоплю з цибулею в марлі. Весь сік потрібно зцідити.

4. Візьміть м’ясний фарш. Використовуйте суміш свинячого та яловичого. Додайте до нього натерту цибулину, сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішайте. Якщо начинка вийшла дуже густою, додайте трохи води або зцідженого картопляного соку.

5. У картопляну масу додайте сіль і кілька столових ложок просіяного пшеничного борошна. Ретельно все перемішайте.

6. З усього м’ясного фаршу сформуйте невеликі котлетки, використовуючи неповну столову ложку фаршу на одну.

7. Розігрійте сковороду з олією. Покладіть одну столову ложку картопляного тіста та притисніть його, утворюючи невеликий плаский млинець. Зверху на тісто покладіть котлету і теж злегка притисніть. Покрийте м’ясо картоплею і знову притисніть.

9. Смажте колдуни з обох сторін до появи золотистої скоринки. Повторіть з усім тістом.

10. Підсмажені колдуни викладіть на деко і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після цього накрийте деко фольгою і готуйте колдуни ще 15−20 хвилин при температурі 150 градусів.

11. Подавайте страву зі сметаною або смаженою цибулею.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Покрова Пресвятої Богородиці: Народні повір'я і традиції свята

середа, 1 жовтень 2025, 19:50

Для всього православного світу це особлива дат - саме в цей день відзначається велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. З Третьою Пречистою пов'язано безліч народних традицій і забобонів, передають Патріоти України. Етимологія назви цього свята похо...

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...