Господині на замітку: Картопляні деруни із м'ясом від директора Школи леді

До речі, цю страву вважають традиційною в білоруській, польській та литовській кухнях.

Директор Школи леді реаліті Від пацанки до панянки Тетяна Мокріді поділилася білоруським рецептом колдунів, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

«Той, хто любить деруни, полюбить і колдуни. За основу береться рецепт дерунів, але між двома ложками картопляного тіста кладуть маленьку кульку з м’ясного фаршу. Подавати їх можна зі сметаною, часниковим соусом, смаженими білими грибами або печерицями».

Рецепт дерунів з м’ясом (колдунів)

Інгредієнти:

  • 5 штук. — картоплі
  • 2 шт. — цибулі
  • 3−4 ст.л. — пшеничного борошна
  • 150−200 г — м’ясного фаршу
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Очистіть дві цибулини та натріть їх на дрібній тертці. Одна цибулина знадобиться для м’ясного фаршу, друга — для картоплі.

2. Очистіть картоплю та натріть на найдрібнішій тертці. Змішайте картоплю та натерту цибулю.

3. Відіжміть картоплю з цибулею в марлі. Весь сік потрібно зцідити.

4. Візьміть м’ясний фарш. Використовуйте суміш свинячого та яловичого. Додайте до нього натерту цибулину, сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішайте. Якщо начинка вийшла дуже густою, додайте трохи води або зцідженого картопляного соку.

5. У картопляну масу додайте сіль і кілька столових ложок просіяного пшеничного борошна. Ретельно все перемішайте.

6. З усього м’ясного фаршу сформуйте невеликі котлетки, використовуючи неповну столову ложку фаршу на одну.

7. Розігрійте сковороду з олією. Покладіть одну столову ложку картопляного тіста та притисніть його, утворюючи невеликий плаский млинець. Зверху на тісто покладіть котлету і теж злегка притисніть. Покрийте м’ясо картоплею і знову притисніть.

9. Смажте колдуни з обох сторін до появи золотистої скоринки. Повторіть з усім тістом.

10. Підсмажені колдуни викладіть на деко і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після цього накрийте деко фольгою і готуйте колдуни ще 15−20 хвилин при температурі 150 градусів.

11. Подавайте страву зі сметаною або смаженою цибулею.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...