Директор Школи леді реаліті Від пацанки до панянки Тетяна Мокріді поділилася білоруським рецептом колдунів, передають Патріоти України з посиланням на НВ.
«Той, хто любить деруни, полюбить і колдуни. За основу береться рецепт дерунів, але між двома ложками картопляного тіста кладуть маленьку кульку з м’ясного фаршу. Подавати їх можна зі сметаною, часниковим соусом, смаженими білими грибами або печерицями».
Інгредієнти:
Приготування:
1. Очистіть дві цибулини та натріть їх на дрібній тертці. Одна цибулина знадобиться для м’ясного фаршу, друга — для картоплі.
2. Очистіть картоплю та натріть на найдрібнішій тертці. Змішайте картоплю та натерту цибулю.
3. Відіжміть картоплю з цибулею в марлі. Весь сік потрібно зцідити.
4. Візьміть м’ясний фарш. Використовуйте суміш свинячого та яловичого. Додайте до нього натерту цибулину, сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішайте. Якщо начинка вийшла дуже густою, додайте трохи води або зцідженого картопляного соку.
5. У картопляну масу додайте сіль і кілька столових ложок просіяного пшеничного борошна. Ретельно все перемішайте.
6. З усього м’ясного фаршу сформуйте невеликі котлетки, використовуючи неповну столову ложку фаршу на одну.
7. Розігрійте сковороду з олією. Покладіть одну столову ложку картопляного тіста та притисніть його, утворюючи невеликий плаский млинець. Зверху на тісто покладіть котлету і теж злегка притисніть. Покрийте м’ясо картоплею і знову притисніть.
9. Смажте колдуни з обох сторін до появи золотистої скоринки. Повторіть з усім тістом.
10. Підсмажені колдуни викладіть на деко і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після цього накрийте деко фольгою і готуйте колдуни ще 15−20 хвилин при температурі 150 градусів.
11. Подавайте страву зі сметаною або смаженою цибулею.
Смачного!
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...