Господині на замітку: Хрумка картопля в духовці (відео)

Подавати таку картоплю можна як самостійну страву, або на гарнір.

Запекти картоплю можна різними способами, і в кожного кулінара є улюблені рецепти. Я ж поділюся з вами своїм секретом, розповідає популярний кухар Дмитро Дорошенко, передають Патріоти України.

Картопля виходить хрумкою, якщо попередньо відварити її з невеликою кількістю соди. Харчова сода розщеплює пектин і витягує крохмаль на поверхню. Завдяки цьому картопля запікається набагато швидше та вкривається хрусткою рум'яною скоринкою.

Інгредієнти:
  • 1,5 кг картоплі
  • 2 ст. л олії
  • 1 ч. л сухого часнику
  • 1 ч. л меленої паприки
  • 1 ч. л солі
  • ½ ч. л соди
  • ½ ч. л чорного меленого перцю
  • 2-3 гілочки чебрецю
Час приготування: 45 хвилин
Приготування покроково:
1. Картоплю очищуємо від шкірки та промиваємо. Нарізаємо шматочками. Щоб шматочки вийшли приблизно однаковими, можна розрізати їх трикутниками, як показано на відео. Заливаємо окропом, додаємо соду і ставимо на плиту. Коли картопля закипить, варимо приблизно три-чотири хвилини. Зливаємо воду і даємо трохи охолонути.
2. В цей час готуємо ароматну олію зі спеціями. Додаємо мелену паприку, чорний перець, сіль та часник. Все добре перемішуємо і поливаємо остиглу картоплю. Сюди ж відправляємо листочки чебрецю. Перемішуємо картоплю з ароматною сумішшю.
3. Викладаємо картоплю на деко в один шар. Запікаємо 20-25 хвилин за 200°C. Час приготування залежить від розміру й сорту картоплі. Орієнтуйтеся на колір. Коли картопля стане рум'яною, отже, вона вже готова.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...