Господині на замітку: Корисні рецепти на Новий рік (відео)

Оригінальні та смачні страви на святковий стіл.

Ось і настала зима, а це значить, що зовсім скоро всі почнуть готуватися до святкування Нового року. Ви вже знаєте, чим будете пригощати своїх близьких і гостей? Щоб ваш стіл був дійсно цікавим і смачним, ми підібрали кілька оригінальних рецептів, якими можна розбавити або замінити звичні частування, передають Патріоти України.

Салат з копченою куркою

Цю страву можна приготувати всього за півгодини. Вам знадобляться такі інгредієнти: копчена куряча грудка, варені яйця (4 шт.), плавлені сирки (3 шт.), помідори (3 шт.), часник (3 зубчики), майонез для заправки, зелень для прикраси.

Курку і помідори нарізати невеликими кубиками, плавлений сир і яйця охолодити і натерти на тертці. Додати подрібнений часник. Потім викласти салат шарами на тарілку. Спочатку зробити шар курки, потім змастити майонезом, зробити шар яєчної маси і помідорів, знову змастити. Продовжувати до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Готовий салат посипати дрібно нарізаною зеленню.

Салат з грибами (опеньками)

Хороший варіант легкої закуски за 15 хвилин. Вам знадобляться: мариновані опеньки (1 банка), зелена цибуля (1 пучок), шинка (300 г), картопля варена (3 шт.), яйця варені (3 шт.), майонез для заправки, сіль і перець за смаком.

Шинку, картопля і яйця нарізати кубиками, зелену цибулю дрібно порубати. Потім взяти блюдо для салату і акуратно перекласти майбутній салат шарами: спочатку шар грибів, потім трохи цибулі, потім шинка, яйця і картопля. Всі шари потрібно промазати майонезом, посолити і поперчити. Перед подачею можна прикрасити салат опеньками і зеленню.

Салат з оселедця і буряка

Цей салат - оригінальна і швидка заміна знаменитої "Шуби". Приготувати його можна всього за 20 хвилин. Для цього вам знадобляться: слабосолоний оселедець (2 філе), варений буряк (1 шт.), варена картопля (4 шт.), цибулина, свіжі огірки (2 шт.), кріп (3 гілочки), сметана (150 г), лимонний сік (1 ст. л.), мед (1 ч. л.), сіль і перець за смаком.

Оселедець, огірки, картоплю і буряк нарізати невеликими кубиками. Цибулю почистити і нарізати кільцями. Кріп дрібно порубати. Змішати всі нарізані інгредієнти між собою і приготувати заправку. Для цього сметану з'єднати з лимонним соком і медом. Заправити салат і прикрасити його зеленню або часточкою лимона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...