Господині на замітку: Крем-суп з кабачків

Суп із кабачків – страва низькокалорійна.

Головна особливість кабачків вигідна господиням: страви з цих овочів готуються швидко. Це корисно, адже при мінімальній термічній обробці зберігається максимум поживних речовин, передають Патріоти України з посиланням на Смачно 24.

Крім традиційних плодів, використовуйте цукіні чи патисони, їх смак ідентичний кабачковому. Супи з кабачками зручно перебивати у блендері в пюре.

Інгредієнти

для крем-супу
  • Болгарський перець1 шт.
  • Вода700 мл
  • Кабачок1 шт.
  • Картопля1 шт.
  • Червона цибуля1 шт.
  • Олія соняшникова1 ст. л.
  • Морква1 шт.
  • Помідор1 шт.
  • Сметана1 ст. л.
  • Часник1-2 зубчики

Рецепт приготування

1. Цибулю і часник дрібно наріжте і протушкуйте на сковороді з олією. Всі інші овочі (крім помідора) наріжте кубиками, додайте в сковороду та протушкуйте ще 5 хвилин.

2. Перекладіть суміш в каструлю, додайте воду, зелень і варіть близько 15 хвилин. Зніміть з вогню, вийміть великі гілочки зелені та подрібніть суп у блендері до стану пюре.

3. Знову поставте каструлю на плиту, додайте 1 ст.л сметани та доведіть суп до кипіння. Готову страву подавайте порційно, можна додати дрібно нарізаний кубиками помідор і гілочки зелені.

Поради щодо приготування

Для приготування крем-супу рекомендується використовувати молоді та ніжні кабачки через їх ще тонку та ніжну шкірочку.

Суп із кабачків – страва низькокалорійна, тому можна додавати в неї густу сметану або вершки. Звичайно ж, крем-суп при поданні потрібно посипати подрібненою зеленню. Можна додати грінки, сухарики.

Якщо ви хочете отримати суп із вираженішим смаком, то використовуйте для обсмаження овочів не олію, а вершкове масло. Замість звичайної води підійде та овочевий бульйон. Можна використовувати й м’ясний бульйон.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...