Головна особливість кабачків вигідна господиням: страви з цих овочів готуються швидко. Це корисно, адже при мінімальній термічній обробці зберігається максимум поживних речовин, передають Патріоти України з посиланням на Смачно 24.
Крім традиційних плодів, використовуйте цукіні чи патисони, їх смак ідентичний кабачковому. Супи з кабачками зручно перебивати у блендері в пюре.
1. Цибулю і часник дрібно наріжте і протушкуйте на сковороді з олією. Всі інші овочі (крім помідора) наріжте кубиками, додайте в сковороду та протушкуйте ще 5 хвилин.
2. Перекладіть суміш в каструлю, додайте воду, зелень і варіть близько 15 хвилин. Зніміть з вогню, вийміть великі гілочки зелені та подрібніть суп у блендері до стану пюре.
3. Знову поставте каструлю на плиту, додайте 1 ст.л сметани та доведіть суп до кипіння. Готову страву подавайте порційно, можна додати дрібно нарізаний кубиками помідор і гілочки зелені.
Для приготування крем-супу рекомендується використовувати молоді та ніжні кабачки через їх ще тонку та ніжну шкірочку.
Суп із кабачків – страва низькокалорійна, тому можна додавати в неї густу сметану або вершки. Звичайно ж, крем-суп при поданні потрібно посипати подрібненою зеленню. Можна додати грінки, сухарики.
Якщо ви хочете отримати суп із вираженішим смаком, то використовуйте для обсмаження овочів не олію, а вершкове масло. Замість звичайної води підійде та овочевий бульйон. Можна використовувати й м’ясний бульйон.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...