Господині на замітку: Куряча грудка, томлена в молоці, як альтернатива ковбасі

Нехай вас не лякає, що куряча грудка піддається мінімальній термічній обробці, при цьому м'ясо повністю встигає приготуватися, залишаючись соковитим і м'яким.

Що гріха таїти, сучасне суспільство міцно підсіло на ковбасу. Зручно, ароматно, поживно, смачно, хоч і не є повністю натуральним продуктом здорового харчування. Тому пропонуємо спробувати приготувати здорову альтернативу промислової ковбасі, - передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки - 200 г
  • Молоко - 500 мл
  • Готова суміш спецій для курки - 0,5 пакета
  • Сіль за смаком
Приготування:
  1. Філе зачистити від плівок і жиру, промити і обсушити паперовим рушником.
  2. Змішати сіль з готовою сумішшю для курки. Можна використовувати куплений готовий набір спецій або змішати самостійно, підібравши по своєму смаку.
  3. Філе обваляти в спеціях, притискаючи руками, щоб суміш покрила м'ясо ароматної скоринкою повністю.
  4. Молоко влити в сотейник і довести до кипіння. Акуратно перекласти в молоко філе і дати молоку знову закипіти. Дорахувати до 30 (!) І відключити вогонь.
  5. Накрити сотейник кришкою і укутати в рушник, створивши ефект термоса.
  6. Коли молоко повністю охолоне (2-3 години), дістати філе і обсушити паперовим рушником.
  7. М'ясо готове до нарізки і подачі.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...