Господині на замітку: Маковий торт з кавовим кремом

Торт по розкладці з рецепта виходить досить великим. Якщо ви плануєте приготувати його на сім'ю з 4 чоловік, має сенс зменшити кількість інгредієнтів і діаметр торта.

Цей торт просто незрівнянний. Поєднання макових коржів і вершкового кавового крему - це щось. Коли його їси, одночасно згадуєш тірамісу і мамин маковий бісквіт. Зупинитися неможливо, і поїдання цього торта загрожує важкими зайвими кілограмами, - розповідають користувачі в мережі, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Ингредиенты на форму 24 см:

Тесто:

  • мак 300 грамм
  • яйца 7 шт.
  • сахар 300 грамм
  • мука 70 грамм
  • разрыхлитель 1 ч.л.

Крем:

  • маскарпоне 500 грамм
  • растворимый кофе 2 ч.л.
  • сливки 33% 150 мл.
  • сахарная пудра 100 грамм
  • какао-порошок 1 ст.л.

Рецепт приготовления:

Готовим бисквит.

  1. Мак запариваем кипятком и оставляем на 15 минут.
  2. Сливаем воду. Мак пропускаем через мясорубку с мелкой решеткой один раз или через обычную решетку трижды.
  3. Желтки взбиваем с половиной сахара.
  4. Добавляем молотый мак и перемешиваем. Вводим просеянную с разрыхлителем муку и ванильный сахар, снова аккуратно перемешиваем.
  5. Белки вбиваем со второй половиной сахара до средних пиков.
  6. Добавляем в маковую муссу четверть белка и аккуратно перемешиваем. Соединяем с маковой массой оставшийся взбитый белок и аккуратно перемешиваем лопаткой движениями снизу вверх.
  7. Перекладываем в форму. Выпекаем в предварительно разогретой до 180 градусов духовке до готовности и сухой спички около 35-40 минут (для формы меньшего диаметра время будет чуть меньше). Остужаем в форме, затем вынимаем и разрезаем на 3 коржа.

Готовим крем.

Кофе растираем в порошок и добавляем к маскарпоне комнатной температуры. Взбиваем миксером до однородного состояния. Добавляем охлажденные сливки и еще раз взбиваем. В конце добавляем сахарную пудру.

Прослаиваем коржи кремом. Сверху посыпаем торт какао. Подаем.

Приятного чаепития!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...