Господині на замітку: М'ясний торт з курячої грудки

Ваші гості будуть в захваті від цієї оригінальної, смачної і ароматної страви.

Часто готувати страви зі свинини і яловичини - це шкідливо для здоров'я. Тому вам стане у нагоді цікавий варіант приготування курячої грудки у вигляді м'ясного торта. Його можна подати як закуску навіть на святковий стіл, - пишуть користувачі в мережі, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

Список продуктов

Тесто:

  • Куриная грудка – 400 грамм.
  • Кефир – 1 пачка (450 мл).
  • Яйца – 2 штуки.
  • Мука – 110 грамм.
  • Соль – 1 чайная ложка.
  • Молотый перец – 1 чайная ложка.
  • Молотый мускатный орех – 7 грамм.
  • Разрыхлитель – 1 чайная ложка.

Начинка:

  • Майонез – 250 грамм.
  • Плавленый сыр – 180 грамм.
  • Маринованные огурцы – 2 штуки.
  • Зеленые оливки – 15 штук.
  • Укроп – пол пучка.
  • Зеленый лук – 5 штук.
  • Чеснок – 3 зубчика.

Последовательность приготовления

  1. Начинаем с теста. Куриную грудку нарежьте кусочками и поместите в блендер. Добавьте соль, молотый мускатный орех, черный перец и измельчите до консистенции фарша. Вбейте в чашу с яйца, влейте кефир и всыпьте муку. Все ингредиенты теста тщательно смешайте до однородной, немного жидкой массы.
  2. Разогрейте на огне смазанную маслом сковороду диаметром 22 сантиметра и влейте в нее 1,5-2 половника теста. Обжаривайте блин с обеих сторон. Должно получиться 7 штук.
  3. Пока они будут остывать, подготовьте начинку. Маринованные огурцы натрите на крупной терке и хорошо отожмите. Также натрите оливки и плавленый сыр. Соедините все подготовленные ингредиенты в миске и добавьте рубленую зелень, майонез и чеснок. Перемешайте лопаткой и соберите мясной торт.
  4. Положите на тарелку блин и смажьте его поверхность начинкой. Продолжая в той же последовательности, используйте все блины и начинку. Верх украсьте тертым сыром и поместите на 30 минут в холодильник.
  5. Нарежьте на части и подайте блюдо к столу.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...