Господині на замітку: Названа головна помилка господинь, яка псує смак вінегрету

Секрет солодкого і соковитого салату, який полюблять всі.

Вінегрет, як борщ — рецепт начебто один, але у кожної господині виходить по-своєму. Скільки б салату не зробили, розлітається моментально. Але є одна деталь, через яку не всі хочуть їсти вінегрет, та й діти часто через це крутять носом, передають Патріоти України з посиланням на Ukr.Media.

Рецепт вінегрету багатьом знайомий — нарізаємо кубиками варений буряк, картоплю, моркву. Додаємо солоні огірочки і квашену капусту. З банки горошку зливаємо рідину і висипаємо в салат. Але є дещо, що робить вінегрет у деяких таким особливим, ніжним і солодким. Вінегрет буде гірчити і здасться сухою овочевою нарізкою, якщо неправильно додати один продукт.

У вінегрет за класикою йде цибуля. Але мало кому хочеться їсти салат з цибулею перед роботою. А діти так взагалі відмовляться їсти, або будуть сидіти і виколупувати цибулю з тарілки. Цибуля корисна, захищає від вірусів, і без неї вінегрет — не вінегрет. Але вона гірчить, перебиває смак овочів, і привертає до себе занадто уваги. Це можна легко виправити, і хрусткий овоч буде доповнювати салат без шкоди всім їдцям.

Є спосіб, який допоможе цибулі не гірчити і не видавати різкий запах. Він збереже тільки солодкувато-пряний смак, і улюблений багатьма легкий хрускіт, якщо провернути один легкий трюк. Треба дрібно нарізати її, як в салат, покласти в кухоль або миску і залити окропом на 3-5 хвилин. Потім воду злити і додавати цибулю в салат. Щоб не плакати під час нарізки цибулі, досвідчені кулінари радять змочувати ніж водою.

Залишилося тільки заправити вінегрет. Багато хто використовує просто рослинну олію. Але для яскравого соковитого смаку можна зробити свій соус — змішати п'ять ложок рослинної олії і дві ложки винного або яблучного оцту, додати сіль і перець. А коли цибуля не гірчить і не пахне, можна не боятися їсти вінегрет перед будь-яким заходом. І діти будуть наминати салат за обидві щоки, похрускуючи цибулькою і солоними огірочками.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...