Існує низка легенд, за якими мало не сам правитель просто з печі придумав десерт, що складається з листкових коржів і ніжного соусу. Зробив він це, щоб уникнути гніву своєї дружини, яка застала його в обіймах іншої жінки. Нібито Наполеон боязко пробелькотів, що "між ними нічого не було", він всього лише нашіптував на вухо суперниці свою геніальну кулінарну ідею, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Прихильники іншої версії стверджують, що торт був винайдений в італійському Неаполі під назвою Napolitano ("Неапольський"), а сучасна назва – перекручене слово і до Наполеона торт не має жодного стосунку.
В Російській імперії торт з’явився на соту річницю втечі Наполеона Бонапарта з Росії. Тістечко з листкового тіста було виготовлене у вигляді трикутника і посипане зверху крихтою – це були символи знаменитого капелюха Наполеона і сніжної зими, якої злякалися французькі солдати.
Крок 7: чергуючи крем і коржі тіста, збираємо "Наполеон". В середньому повинно вийти 10-13 шарів коржа. Зверху посипаємо вафельною крихтою.
Перед подаванням на стіл "Наполеон" повинен постояти близько 2 годин в холодильнику.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...