Існує низка легенд, за якими мало не сам правитель просто з печі придумав десерт, що складається з листкових коржів і ніжного соусу. Зробив він це, щоб уникнути гніву своєї дружини, яка застала його в обіймах іншої жінки. Нібито Наполеон боязко пробелькотів, що "між ними нічого не було", він всього лише нашіптував на вухо суперниці свою геніальну кулінарну ідею, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Прихильники іншої версії стверджують, що торт був винайдений в італійському Неаполі під назвою Napolitano ("Неапольський"), а сучасна назва – перекручене слово і до Наполеона торт не має жодного стосунку.
В Російській імперії торт з’явився на соту річницю втечі Наполеона Бонапарта з Росії. Тістечко з листкового тіста було виготовлене у вигляді трикутника і посипане зверху крихтою – це були символи знаменитого капелюха Наполеона і сніжної зими, якої злякалися французькі солдати.
Крок 7: чергуючи крем і коржі тіста, збираємо "Наполеон". В середньому повинно вийти 10-13 шарів коржа. Зверху посипаємо вафельною крихтою.
Перед подаванням на стіл "Наполеон" повинен постояти близько 2 годин в холодильнику.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...