Існує низка легенд, за якими мало не сам правитель просто з печі придумав десерт, що складається з листкових коржів і ніжного соусу. Зробив він це, щоб уникнути гніву своєї дружини, яка застала його в обіймах іншої жінки. Нібито Наполеон боязко пробелькотів, що "між ними нічого не було", він всього лише нашіптував на вухо суперниці свою геніальну кулінарну ідею, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Прихильники іншої версії стверджують, що торт був винайдений в італійському Неаполі під назвою Napolitano ("Неапольський"), а сучасна назва – перекручене слово і до Наполеона торт не має жодного стосунку.
В Російській імперії торт з’явився на соту річницю втечі Наполеона Бонапарта з Росії. Тістечко з листкового тіста було виготовлене у вигляді трикутника і посипане зверху крихтою – це були символи знаменитого капелюха Наполеона і сніжної зими, якої злякалися французькі солдати.
Крок 7: чергуючи крем і коржі тіста, збираємо "Наполеон". В середньому повинно вийти 10-13 шарів коржа. Зверху посипаємо вафельною крихтою.
Перед подаванням на стіл "Наполеон" повинен постояти близько 2 годин в холодильнику.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...