Багатьом відомо, що плавлений сир - це не сир в повноцінному сенсі слова, оскільки він є побічним продуктом виробництва. Проте, продукт цей дуже популярний і в певному сенсі витримує конкуренцію зі «справжніми» сирами.
Особливий сорт - плавлений сир з кремовою консистенцією, ідеальний як намазка для бутербродів. Нерідко його включають у вершкові супи з грибами, рибою, беконом. У продажу таких сирів багато, асортимент великий, навіть розгубитися можна. А вдома приготувати пробували? Дуже цікавий виходить результат, передають Патріоти України.
Перевага домашнього плавленого сиру перед магазинним в тому, що можна «поставити свій акцент», а не задовольнятися готовим. Наприклад, приготувати простий вершковий сир, а потім додати сушені трави, спеції, підсмажений бекон, ароматну шинку, гриби, в'ялені томати, оливки або маслини - словом, все-все, що тільки можна собі уявити.
Для приготування сиру знадобляться самі звичайні продукти, а також будь-які добавки. Сам процес нескладний, а результат - чудовий. Що стосується використання, то плавлений сир домашнього приготування стане основою для паштетів, рулетів, салатів, соусів, для додавання у випічку і десерти.
Інгредієнти:
- сир - 800 г
- яйце - 2 шт.
- сметана - 3 ст. л.
- сіль - 1 ч. л. без гірки
- сода - 1 ч. л. без гірки
- петрушка або кріп - за смаком
- печериці - 200 г
Приготування:
- Сир, яйця, сметану, сіль і соду змішати і збити блендером.
- Поставити масу на водяну баню, варити, помішуючи, 15 хвилин, щоб маса розплавилася і вийшла однорідною.
- Печериці порізати на дрібні шматочки і обсмажити на вершковому маслі до готовності.
- У розплавлену сирну масу додати обсмажені гриби і дрібно посічену зелень.
- Перекласти отриману масу в баночку або яку-небудь ємність. Дати сиру повністю остінуть.
Зберігати плавлений сир в холодильнику. Подавати готовий сир з тостами або свіжим хлібом.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...